Лагата на убавината

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,520
1,183
Big Sur
Ќе ме мразиш ако пишам? :D
Се воздржувам, али не иде. Ко тебе што те иритира околината, мене ме иритираат ваквите колумни.
Дада да ти каже. Ти не ги хејташ нив поради она што го прават, туку ги хејташ зошто не те возвишуваат ко посебна, различна и зошто не ти успева да го наметнеш своето мислење врз нив.
А верувај, ако успееш да го наметнеш кај некој, тогаш па ќе почнеш да гледаш конкуренција во истиот, па ќе фрчат коментари: Те, ме копира, нема свое јас.
Ко да видиш, пак ќе е мрч-мрч ситуација.
Поштувај си ја индивидуалноста, каква и да е, ама не на сметка на плукање на другите.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo and lady_blue

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Јас напоменав дека не би сакала да се величам. Каде има контрадикторност во моите колумни? Ме интересира и сакам да потенцитате. Веќе објаснив дека нервозите и испадите ми потекнуваат од сапиосексуалноста. Оваа колумна ја напишав строго за да се надоврзам на Провинцијалската идеа за екскурзија и за да ви го објаснам својот бес. Не се правам самата себеси паметна. Не го реков никаде тоа. Јас се ложам на паметот на другите. Тоа го пишува во колумнава. Љубовта - незнам за вас но јас можам да одберам во кого ќе се вљубам. Во најмапетниот се разбира. Сериозна сум. Секогаш сум можела да сакам и да пресакам некого кога јас ќе одлучам за тоа. Само треба многу да е интелегентен и ментално да ме предизвикува. Ако решам да го сакам, ќе го сакам вистински.
Знаеш што, според мене ќе се заљубиш во некој што најмалку очекуваш. Има време, мислам имаше 18 години, така?

Едит: И уште нешто, тоа што другите луѓе различни работи ги прави среќни не значи дека се погрешни, и обратно. И тоа не ти дава за право да исмејуваш некого само заради тоа што има поинакво размислување и перцепирање на работите од тебе.

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Дали ја гледаше девојката на Youtube со лицето цело со акни како го покрива со 10 слоја на пудра?? Нејзината внатрешност можеби е најпрекрасна, но извини , првиот впечаток со нејзината појава без шминка кај сите би предизвикала определена реакција (дали жал, сочувство, скомраз и не знам какво друго чуство). Луѓето реагираат на различното па било да е убаво било да е грдо. Таа не е ниту глупава, ниту празноглава ниту плитка и површна, едноставно сака да изгледа пристојно, да не е мета на нечие исмејување во најлош случај.Така се чувствува среќно, убаво во сопствена кожа. Е сега неможеш ти како единствена различна да ги исмејуваш 90% од женската па и машката популација зошто сакаат да изгледаат убаво во свои очи а потоа и за другите. А ако пишуваш за некои екстремни случаи кои трошат по 1000 часа пред огледало, кажи Таа и таа другарка ме иритита кога ќе ми каже дека не може да излезе зошто ја мрзи да се спрема во наредните 8 часа за едно кафе и пишувај за таа шака на луѓе и потенцирај го тоа. Не јас овде да мислам дека затоа што се шминкам и дотерувам за во чаршија што за мене е нормално како и за сите други девојки , сум површна и глупа.
Можеш да изнесеш мислење дека ти е драго што си с.......ксуалка и да кажеш за искуствата твои како таква.

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
и ушедно (sun)
шо па толку пати го спомнуваш тоа - сапиосексуалка?
како некој кој се бори против стереотипноста и предрасудите би требало да ти пречи етикетирање
и тоа било какво етикетирање
дури и тогаш кога те( читај „се“ )става(ш) во повисока категорија :)

прашањава би требало да ти појаснат каде е контрадикторноста во колумните :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Alley3112 and slb_bobo

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,520
1,183
Big Sur
И мене уште едно нешто ми падна во око.
Овие две реченици:
Веќе објаснив дека нервозите и испадите ми потекнуваат од сапиосексуалноста. Објаснив во колумната дека како сапиосексуалка, цело она што за мене претставува глупо и идиотски, го хејтам ме иритира ме нервира, и го напаѓам.
Дали авторката некогаш помислила дека токму ова може да е и причината што другите ги напаѓаат нејзините колумни?
If you get what I'm saying.
И дали тоа значи дека таа ни се спротиставува и нам, затоа што сме глупи и трескаме идиотски коментари? Сите ние?
А, може пак е обратно... (think)
И ете ти ја сета контрадикторност.

Deviously Devilish

Активен Член
28 август 2012
104
72
28
30
ушедно питање набрзина :D
како ја откриваш интелигенцијата кај другите? односно како знаеш дека најпаметниот во кој одбираш да се заљубиш е токму тоа - најпаметен?

Има работи кој јас ги вреднувам како попаметни од некој други. Особено оние кој многу многу не ми одат. Ако знае математика, ако реди десетки, ако се истакнува а и општо, мора да е севкупен карактерно. Затоа сум имала малку партнери.

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Има работи кој јас ги вреднувам како попаметни од некој други. Особено оние кој многу многу не ми одат. Ако знае математика, ако реди десетки, ако се истакнува а и општо, мора да е севкупен карактерно. Затоа сум имала малку партнери.
а ако немаш увид во школските активности? (wasntme)

• Ми се допаѓа
Реакции: redhead

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
За друго немам забелешка,ем од причина што сеуште не ја исчитав колумната,ако ја исчитам и сметам дека треба ке ја искоментирам...од коментарите пак претпоставувам дека е многу остра...ама ова што го издвоив овде,на 20 години колку е тоа многу за да се има партнери?
А колкава е "границата" за многу и малку партнери? :)

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo