Дали сте задоволни од вашиот сексуален живот?

Дали сте задоволни од вашиот сексуален живот?

• Да

Гласови: 19 61.3%
  • Не

Гласови: 5 16.1%
  • И сум и не сум

Гласови: 7 22.6%

• Вкупно гласале
    31

Мортидо

Староседелец
6 март 2012
1,056
1,575
1,133
Yellowknife, NT, Canada
metatron86.deviantart.com
зависи до жената :giggle не се сите исти :giggle
Добро, некои жени со изградена кариера се многу тесни со времето та истовремено се ангажирани и во мајчинската и професионалната улога. (think)

301.jpg%3Fw%3D497

Farfalla

Староседелец
14 февруари 2012
455
1,010
1,103
Задоволна сум.
Ние сме совршено синхронизирани во кревет. Би сакала малку почесто, ама условите се тие.

• Ми се допаѓа
Реакции: Photographer

Mardy Bum

Староседелец
25 април 2012
177
180
643
behind you!
Задоволна и задоволена :giggle
И редовноста и времетраењето.. и поради тоа што не е монотон, што задоволството секогаш е обострано.. најмногу затоа што е чин на љубовта, што е сплотување на нашите тела во едно.. што не поврзува не само физички туку и духовно на едно повисоко ниво. Понекогаш мора да има некоја пауза од недела време ама се издржува до толку :D
Многу често велам: луѓето да имаат барем малку повеќе секс од вообичаено светот ќе биде прекрасно место за живеење

• Ми се допаѓа
Реакции: Мортидо

Мортидо

Староседелец
6 март 2012
1,056
1,575
1,133
Yellowknife, NT, Canada
metatron86.deviantart.com
Задоволна и задоволена :giggle
И редовноста и времетраењето.. и поради тоа што не е монотон, што задоволството секогаш е обострано.. најмногу затоа што е чин на љубовта, што е сплотување на нашите тела во едно.. што не поврзува не само физички туку и духовно на едно повисоко ниво. Понекогаш мора да има некоја пауза од недела време ама се издржува до толку :D
Многу често велам: луѓето да имаат барем малку повеќе секс од вообичаено светот ќе биде прекрасно место за живеење
Сексот е корен на се’, што би рекол Фројд. Исто како и потребата за храна, вода, сон, така и сексуалниот нагон е биолошка потреба и треба да се задоволува кога ќе дојде до таа потреба. Кога празнењето на нагонот е спречено, тогаш либидото се празни преку некои други канали, во цивилизираните општества преку уметност, некое хоби, спорт и сл., а во затуцаните општества најчесто преку агресија. Онаму каде што сексот е табу и неговото празнење осудувано од околината, таму криминалот и агресијата се на високо ниво.