Дали сте задоволни од вашиот сексуален живот?

Дали сте задоволни од вашиот сексуален живот?

• Да

Гласови: 19 61.3%
  • Не

Гласови: 5 16.1%
  • И сум и не сум

Гласови: 7 22.6%

• Вкупно гласале
    31

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Сте се запрашале ли дали другите имаат повеќе секс од вас?
Дали се позадаволни?

Во зависност од редовноста,времетраењето,или било кои причини,колку вие сте задоволни од вашиот сексуален живот?
Што е она што ве прави не/задоволни од вашиот сексуален живот?

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Никогаш не сум се ни запрашал дали другите си се позадоволни од своите партнери. Незнам зошто, ете можеби од страв што ќе најдам во одговорот :)
- шала на страна не сум човек што се интересира за туѓ сексуален живот.
Јас од мојот сум задоволен (не земајќи го периодов од 2-3 недели пред пораѓај на жена ми, кога сум во строг пост)

Задоволен сум затоа што сеуште експериментираме. После толку години не менување на партнерката јас мислев дека ќе дојдам до стадиум каде што ќе и ги кревам нозете и колку да не биде без ич.
Тоа сеуште не ми се случило, ми се чини и нема да ни се случи.
Разновидноста, иновацијата е она што ни го држи сексот сеуште жив.
Времетраењето - е тоа е она со кое последнава година си имам проблем. И тоа не е поради мене, туку поради другите обврски кои ни дојдоа во животот.

Кога станува збор за она што ме прави незадоволен од мојов сексуален живот дефинитивно е она што ме чека во наредниот месец.

п.с. Совет од мене за сите што не се во брак. Нека си уживаат додека не дојдат децата. После... е после ќе си бидат ставени во втор план. Ако не и трет

Мортидо

Староседелец
6 март 2012
1,056
1,575
1,133
Yellowknife, NT, Canada
metatron86.deviantart.com
п.с. Совет од мене за сите што не се во брак. Нека си уживаат додека не дојдат децата. После... е после ќе си бидат ставени во втор план. Ако не и трет
После кога ќе се активира мајчинскиот инстинкт се нешто глава ќе ја боли, заморна ќе биде ... :frantic

он: последниов период на целибат сме поради оддалеченоста, но до сега, да чукнем у дрво, греота е да се пожалим. Убавината на секуалниот живот мислам дека многу зависи и од чувствата кон партнерот. Споредете како е да јадеш некое јадење кое ти е омилено и некоја бајата манџа колку само да ја задоволиш гладта. Меџутим некој може и у манџата да ужива, се’ зависи од вас.

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
После кога ќе се активира мајчинскиот инстинкт се нешто глава ќе ја боли, заморна ќе биде ... :frantic
Во никој случај тоа :) Мислам ако жената престане да ве сака сигурно ќе се случи тоа за да одбегне контакт.
Ама детето само по себе си го бара своето.
Е колку ноќи ќе го чуваш во раце и ќе играш пајдушко за таа да поспие.
И колку пати таман сте си се оптегнале ќе слушнете плачење.
:)
А остави што последните неколку недели од бременост потешко и е на партнерката да има односи па ако имаш малку чуство кон неа ќе си постиш и ќе и’ бидеш подршка.
Колку само мајки паѓаат во депресија поради тоа што партнерите ги навредуваат во такви периоди... :)
- заминав ептен оф-топик :)

Мортидо

Староседелец
6 март 2012
1,056
1,575
1,133
Yellowknife, NT, Canada
metatron86.deviantart.com
Али ипак мислам дека тогаш детето ќе биде многу поважно отколку сексот. Имам слушано за случаеви каде што од ко ќе роди жената сексот не и е битен многу, се и се врти околу детето.

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Али ипак мислам дека тогаш детето ќе биде многу поважно отколку сексот. Имам слушано за случаеви каде што од ко ќе роди жената сексот не и е битен многу, се и се врти околу детето.
зависи до жената :giggle не се сите исти :giggle