Дефиниција

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Сигурност....кога човек е сигурен е и безбеден,сигурноста му дава сила и предизвик за понатаму,му дава еден вид подршка,смирение..

Нежност?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Многу релативен поим кој зависи од перцепцијата на самата личност. Воглавно правење нешто со голема доза внимателност, бавно и глатко одвивање на настаните.

Гротескно.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Гротескно.....невообичаено....кога нешто е направено до степен на фасцинантност,предизвикало воодушевување.

Кул?

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
Гротескно.....невообичаено....кога нешто е направено до степен на фасцинантност,предизвикало воодушевување.

Малку да дополнам -
Почесто се работи за нешто што е бизарно, неверојатно грдо или апсурдно. :)

Кул - фина, современа, умерена личност која никогаш не се „замара“ ниту потресува со она што е тренди.

Екстравагантно?

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Малку да дополнам -

Кул - фина, современа личност која никогаш не се „замара“ ниту потресува со она што е тренди.

Екстравагантно?
Вонсериски, отскокнува од масата, она што боде очи за умствено ограничените, нешто што е скапо а го купуваш во распродажба.

Буљаш?

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Малку да дополнам -

Кул - фина, современа личност која никогаш не се „замара“ ниту потресува со она што е тренди.

Екстравагантно?
дефинициите на темава не се бараат во оригиналност туку од наш аспект...си пишува во насловот,односно јас бев така ја замислила темата кога ја отворив,а пошто била веке отворена се споиа :)
сепак благодарам за надополнувањето

Еден член го пишува зборот а следниот треба прво да даде своја "дефиниција" за тој збор,и да зададе нов збор за следниот член.
Дефинициите ке бидат лаички се разбира,а со тоа ке се знае и личното размислување за самиот збор.

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
^
Па да де, јас си додадов како јас го доживувам гротескно како збор, интересно ми беше да си дадам и мое објаснување за него, бидејќи првпат ја гледам темава. :giggle

Буљаш - Saladin :rofl

Човек кој од некоја причина едноставно не е омилен меѓу масата, и поради нешто боди очи.

Катаклизма?

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
^
Па да де, јас си додадов како јас го доживувам гротескно како збор, интересно ми беше да си дадам и мое објаснување за него, бидејќи првпат ја гледам темава. :giggle

Буљаш - Saladin :rofl

Човек кој од некоја причина едноставно не е омилен меѓу масата, и поради нешто боди очи.

Катаклизма?
Јас тоа не би го нарекла дополнување туку би била маклу поконкретна и би се изразила директно како што мислам :)
катаклизма....голема катастрофа од широки размери

Милина?

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
ката - име на жена
клизма - насилно испразнување на желудникот по механички метод од второ лице. Најчесто се прави кога човекот страда од запек и/или нема посетено тоалет во поледните недела дена. :rofl

Катаклизма - природна катастрофа со енормни размери, која предизвикува помор на население, стока и останата живина. Истотака по катаклизмата релјефот како и биосферата го менваат целосно своето лице.

Трол?
Милина - човекова особина на удобност, блискост, поврзаност.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and Nighty

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Трол ти е батка, кога некој ти влегува на темата и ти прај муабет за инает...ти му викаш ауауау, тој тебе џагаља багаља... и така цел ден си се тролате.

харем