Топ 10 гитаристи на сите времиња

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Абе види јас не сум многу по гитаристите, али Сантана во живо сум го глушал и стварно човекот е добар. И Слеш сум го слушал и пак е подобар Сантана.
Е арно де. И сеа најдобар е затоа што си го слушал? Види ја мојата листа. Го гледаш негде Слеш? Слеш е срање у боја. Техника - не благодарам, си имам шмек. За разлика од него оние што ги набројав се виртуози кои се посветиле на технички ствари, измислувале трзања, увежбувале 4 ноти по жица, вежбале на 280 bpm темпо, измислувале направи за да си го исчистат звукот и сл. А Слеш и Сантана се само имиња со популарност и без креативност. Сантана у сите песни го тупи до даска со солажите. Кога го слушам мислам дека тестисите ми се 6 кила.

annazac

Истакнат Член
2 август 2012
30
13
108
да бидам искрена би сакала на врвот да е Billie Joe Armstrong бидејќи ми е омилен, но знам дека тоа не е возможно, а кога би гледала реално на врвот би го ставила Slash ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Caci

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
да бидам искрена би сакала на врвот да е Billie Joe Armstrong бидејќи ми е омилен, но знам дека тоа не е возможно, а кога би гледала реално на врвот би го ставила Slash ;)
Жити се` по која реалност е Слеш најдобар?
Мене јес да ми е од омилени, ама далеку е од најдобар. Колку само чкрипи, да не му беа препознатливите солажи од младоста со ГнР, немаше ни да се спомнува на денешницава.

Назад на главното.
Не знам дали 10 ќе излезат, ама мене ми се овие: Satriani, Hendrix, Petrucci, Steve Vai, Yngwie Malmsteen, Dave Sabo за Skid Row што свиреше ми е добар, K.K.Downing од Judas Priest, Ace Frehley, Guthrie Govan, Rusty Cooley брзина од човечиште.
И нај за мене, се знае (отеков веќе) Buckethead!

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Electra
А мојот Џони си го заборавила? John Petrucci...оној бе шо свиреше за Dream Theater и попут има едно 20тина проекти...:D

Bleach

Истакнат Член
23 декември 2012
146
257
173
Heart-Shaped Coffin
rock-n-roll-is-freedom.tumblr.com
Сите Слеш |-( Не дека е лош, ама ептен се искомецијализира.
Мене прв на листата ми е Jimmy Page, растура човекот, па после
Ritchie Blackmore, Angus Young, Dave Sabo, Richie Sambora, Kirk Hammett е исто одличен итн, итн..
Ќе го спомнам и Курт Кобејн (пак), немал тој којзнае каква техника, ама толку емоции влесувал во свирењето.. :x

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
Сите Слеш |-( Не дека е лош, ама ептен се искомецијализира.
Мене прв на листата ми е Jimmy Page, растура човекот, па после Ritchie Blackmore,Angus Young, Dave Sabo, Richie Sambora, Kirk Hammett е исто одличен итн, итн..
Ќе го спомнам и Курт Кобејн (пак), немал тој којзнае каква техника, ама толку емоции влесувал во свирењето.. :x
Браво бе, кога кажа дека имаш 13 години мислев песници од Бибер ќе постираш, ама позитивно сум изненаден!

Иначе онтопик - Марк Нофлер, Дејвид Гилмор, Џими Пејџ, Џими Хендрикс, Стиви Реј Вон, Ричи Блекмур, Ерик Клептон, Сатријани, ББ Кинг и ЕВХ. Без редослед...