Колку често барате помош?

Glorry

Истакнат Член
14 февруари 2012
262
369
63
Најчесто помош барам за совет и тоа од мајка ми,другарките...
Или за некоја обрвска која не сум во можност да ја извршам на време,а може некој од поблиските да ја сврши за мене се јавувам и убаво си замолувам :)

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Независно дали околу домот, ручекот, децата, домашните обврски, работните обврски, пари и сл.
Колку често барате или замолувате за помош? И од кого најчесто?

Бидејќи имаме мал бизнис со уште 2-ца мои другари најчесто си помагаме заедно околу работата, т.е рано наутро си делиме обврски.Се случува некој да заглави па да не викне на помош.
Конкретно јас важам за многу упорна и инаетлива личност.Многу време ми треба да пуштам срце и да побарам помош од другар.Пред се ќе се трудам сам да го решам проблемот/задачата.

Друг вид на помош не ми била потребна, освен ако под тоа не се подразбира и финансиска помош (кредит) од банка :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Proton

Minella

Активен Член
15 февруари 2012
171
171
43
Pust ostrov
Најчесто од сестра ми помош барам , а и некој совет иначе од пријателки и пријатели многу многууу реткооо:rolleyes

• Ми се допаѓа
Реакции: Hip.Hop_MKD

Angiie

Истакнат Член
16 февруари 2012
506
639
93
Помош барам од другарките и дечко ми најчесто. Но тоа се некои ситници како земање книга од библиотека, некоја работа од чаршија и слично, доколку не сум во можност јас да излезам и да си земам тоа што ми треба.

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,204
3,933
743
Не барам и онака се залудно.. Ако нема корист од тебе не очекувај да ти помогне НИКОЈ. Такви сме луѓето..

Nemirna.

Активен Член
14 февруари 2012
116
84
28
Сакам се сама да правам, ама кога се работи за учење тоа што не ми е јасно барам помош од татко ми. Ме мрзи да седнам и да го уклучам мозокот :D А кога се работи за носење на одлуки тогаш ретко кога барам помош, сама си знам најдобро :)

Proton

Староседелец
12 февруари 2012
148
279
1,063
Скопје
Бидејќи имаме мал бизнис со уште 2-ца мои другари најчесто си помагаме заедно околу работата, т.е рано наутро си делиме обврски.Се случува некој да заглави па да не викне на помош.
Конкретно јас важам за многу упорна и инаетлива личност.Многу време ми треба да пуштам срце и да побарам помош од другар.Пред се ќе се трудам сам да го решам проблемот/задачата.

Друг вид на помош не ми била потребна, освен ако под тоа не се подразбира и финансиска помош (кредит) од банка :)
Многу се пронајдов во твојов одговор.
Јас често ја спомнувам поговоркана... волкот во вратот зошто е дебел? :)