Агата Кристи

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,236
1,749
113
Малку таму, малку овде...
Пред се, јас и се восхитувам на нејзината имагинација.
Ги обожавам нејзините крими романи. Држат до неизвесност до крај. Но, нешто што ми пречи е постојаното алудирање на некој кој е невин дека всушност тој е злосторникот. Тоа го има во сите дела и станува досадно. Барем за мене.
Веќе знам што да очекувам...
Сепак, се уште ми е омилена авторка на крими романите, обожавам да ги читам нејзините приказни. И покрај ова што горе го наведов како монотоност во делата, тоа не е доволна причина за секое наредно прочитан дело од неа да не биде добро. Секоја нова приказна е своја и единствена на начин на кој само Кристи знае да го напише...

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky

smeker

Староседелец
9 март 2012
768
979
1,103
Скопје
Ја имам прочитано само 13 проблеми од Агата Кристи и можам да кажам одлична е книгата.

• Ми се допаѓа

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Само Убиството во Ориент експрес ја имам прочитано и многу ми беше добра..
Другите книги не сум ги читала, не ме ни влечеле непто, макар што интересни биле тие со Поаро...ама ај друг пат...

Dolphine

Истакнат Член
25 јуни 2012
304
302
63
За неа можам да кажам само најдобри зборови. Прва прочитана книга од Агата ми беше Убиство во Ориент експрес. Книгата ме остави без зборови, просто ме воодушеви и од тогаш сум зависна од нејзините крими романи и драми. Имам прочитано околу 40 нејзини дела. Би ги издвоила: Азбучни убиства, Убиство на теренот за голф, Убиство во Месопотамија, Куќа на злото, 13 проблеми, Стапица за глувци, Пајакова мрежа, Кој ќе го фати бранот, Мистерија на синиот воз, Божиќен пудинг, Неочекуван посетител, Сервисот за чај Арлекин, Отворени карти, Големата четворка...

• Ми се допаѓа
Реакции: Avona Vi and Luckky

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Бидејќи сакам ваков жанр на книги Агата ми е омилена писателка,ги имам прочитано Неочекуван посетител,Пајакова мрежа,Големата четворка,Азбучни убиства,Мистеријата на синиот воз,Убиство во ориент експрес и Завеса и нема да останам само на овие :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Avona Vi

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Бидејќи сакам ваков жанр на книги Агата ми е омилена писателка,ги имам прочитано Неочекуван посетител,Пајакова мрежа,Големата четворка,Азбучни убиства,Мистеријата на синиот воз,Убиство во ориент експрес и Завеса и нема да останам само на овие :)
Aзбучните убиства и Големата четворка се посебно возбудливи. Ти ја препорачувам десетте мали црнци или непозната дестинација. Дефинитивно ;)

Angiie

Истакнат Член
16 февруари 2012
506
639
93
Мистерија, тоа е тоа што ме примамува. Ми се допаѓа што до крајот на делото неизвесноста е присутна. Обожавам да ги читам нејзините дела. Немам прочитано многу од нејзиниве крими романи, но тие што сум ги прочитала ми се допаднале. На пример Убиството во Ориент - Експрес, Пајаковата мрежа, Куќата на злото и Неочекуваниот гостин.

• Ми се допаѓа

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Aзбучните убиства и Големата четворка се посебно возбудливи. Ти ја препорачувам десетте мали црнци или непозната дестинација. Дефинитивно ;)
Отворени карти ако не си ја читала да ја прочиташ многу е јака,јас ја читам сега па кога ќе ја завршам ќе прочитам некоја од препораките :)

• Ми се допаѓа

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Отворени карти ако не си ја читала да ја прочиташ многу е јака,јас ја читам сега па кога ќе ја завршам ќе прочитам некоја од препораките :)
Ја имам прочитано, добра е и таа само овие врвот ;)