Сакам да кажам/прашам (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
A crown is never uncomfortable thing to wear.

Дури и на оваа жештина.

God shave the queen!

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
иначе....је.ала сам јежа :rofl
Ми се пушти мислењево пред да го допишам
Иначе ке отворев тема и тоа со гласање и најверојатно пошто ке се работи за такмичење,ке ја сместам во спорт па ке видиш кој кого појела и шта данас тек че да поскупи :sreken :giggle

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Ми се пушти мислењево пред да го допишам
Иначе ке отворев тема и тоа со гласање и најверојатно пошто ке се работи за такмичење,ке ја сместам во спорт па ке видиш кој кого појела и шта данас тек че да поскупи :sreken :giggle

:eek ајде баш да видам направи таква тема те предизвикувам на двобој :frantic (знам дека ќе победи мојот аватар) :D

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
бидејќи не успеав да ја најдам соодветната тема за овој текст решив да го споделам со вас овде и сега:
Една трогателна приказна...

Еден доктор влегол во болницата набрзина откако бил повикан на итна операција.Тој се пријавил,се пресоблекол и влегол директно во одделот за операции.Тој го сретнал таткотот на детето како поминува во ходникот чекајќи доктор.Кога го здогледа,ттакото извикал:
“зошто ти требаше толку време за да дојдеш?Зар не знаеш дека шивотот на син ми е во опасност? Зар немаш осет за
одговорност?“
Докторот се насмеа и одговори:
“Извинете,не бев во болницата и дојдов веднаш штом го примив повикот...А сега,ве молам смирете се за да можам да ја работам мојата работа“
“Да се смирам? Што доколку твојот син беше во салата сега,дали би сте се смириле? Доколку синот ви умираше сега што би направиле?“ -рече таткото гневно.
Докторот повторно се насмевнал и одговорил:“ЈАс би рекол како Јов што рекол во Библијата“ Од земја дојдовме и во земја се враќаме,нека е благословено името на Господ.“Докторите не можат да го продолжат животот.Одете и молете се за вашиот син,а ние ќе направиме се најдобро според милоста Божја“
“Да даваме совети кога не сме засегнати е многу лесно.“ промрморе таткото.
Операцијата траеше неколку часови по која докторот излезе надвор задоволен.
“Фала му на Бог,вашиот син е спасен!“ И без да го дочека одговорот на таткото тој продолжи да оди .“Ако имате некое прашање,прашајте ја сестрата!!“
“Зошто тој е толку арогантен? Не можеше ли да почека некоја минута за да го прашам за состојбата на син ми?“ Коментираше таткото гледајќи ја сестрата откако замина докторот.
Сестрата одговори, низ солзи во очите: “Неговиот син почина вчера во сообраќајна несреќа, тој беше на погреб кога го повикавме за операцијата на син ви.И сега откакао го спаси животот на вашиот син, тој замина да го доврши погребот на неговиот син.“
Поука: Никогаш не ги судите другите бидејќи не го знаете нивниот живот и низ што поминуваат тие...

Статус
Затворена за нови мислења.