Конкурс за полицаец

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Чисто информативно:
До кога трае конкурсот? Кога ќе се знаат примените?
Јас не ги исполнувам условите, значи имам 26 години, имам високо образование, и немам членска од величенствениот и не би аплицирал освен ако им треба министер ќе се кандидирам.

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
Чисто информативно:
Јас не ги исполнувам условите, значи имам 26 години, имам високо образование, и немам членска од величенствениот и не би аплицирал освен ако им треба министер ќе се кандидирам.
Не спомнувај политика,ќе ти биде избришано мислењето :) Редактирај си го ако сакаш да ти остане.
Инаку кажав до 19ти дека трае,а примените ќе се знаат откако сите ќе поминат на интервју,тестови,вежби и сл.

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
и тоа не ти е гаранција (nod), само добар пријател (добра врска ) и ништо друго !!!
Ако имаш книшка и си активен во партија ти е гаранција...;)
Многу лесно се влегува ако те сакаат од месниот,општинскиот :D

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Не спомнувај политика,ќе ти биде избришано мислењето :) Редактирај си го ако сакаш да ти остане.
Инаку кажав до 19ти дека трае,а примените ќе се знаат откако сите ќе поминат на интервју,тестови,вежби и сл.
Го изменав, сега во ред е?

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
А знае ли некој нешто околу обуката како ќе биде, слушнав дека од понеделник до петок се седи во идризово (со се спиење) а сабота, недела дома и се плаќало 20% од платата?

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
тие се одбрани пред конкурсот......
----------------
инаку и чичко ми така станал џандар.......со курс.....сега е веќе пензија :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Legioner

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,204
3,933
743
А знае ли некој нешто околу обуката како ќе биде, слушнав дека од понеделник до петок се седи во идризово (со се спиење) а сабота, недела дома и се плаќало 20% од платата?
Да ме примат и пред Идризиово или во шталите ќе спијам ако треба.. :)

m.o.p.

Активен Член
14 февруари 2012
348
221
43
34
Чајџилница
Ама не заборавајте дека и после завршениот конкурс треба да ви понуди МРВ договр за работа значи пак немате сигурна работа

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Mila Kunis од кога се пријави сигурно ти дадоа твој формулар со кој ќе може да се појавуваш на тестирањето, на него имаш и бројче, а пред тоа нели запишуваа податоци и ми рекоа дека ќе се јават, е сеа мене ме плаши, а знам и дека ќе има такви пропусти дека некој нема да биде известен (нема да му се јават) намерно/ненамерно. Ако може да ми пишеш на темава кога ќе биде тој ден и те известат кога ќе биде првото елиминирање, исто така и јас ќе го направам истото :)

E вака сега, според мои информации се примаат 250 македонци и 50 од други националности,меѓу кои 30 албанци,толку имале право да влезат според рамковен договор.
А ова може според закон така е, но не верувам дека и во пракса ќе биде така спроведено.

Чисто информативно:
Ти Мајоре кога ќе те прашат зошто си с е пријавил, а имаш над 25, не ги исполнуваш условите за полицаец, па кажи јас се пријавувам за командир :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Mila Kunis and The_Mayor

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,236
1,749
113
Малку таму, малку овде...
Дечки, не би да ви кршам ќејф, ама пред некој ден татко ми и другар му (вработен во МВР) разговараа за конкурсов. Другар му беше релативно разочаран поради ова бидејки списоците со имиња кој да биде примен ги праќале однапред „одгоре“, а се друго била чиста формалност. Карактеристиките и способностите не ги земале во предвид битно било кој си...
Инаку, човеков не е обично цајканче, има добра позиција и убаво информиран е околу ова.
Јас искрено ви посакувам среќа и на двајцата и се надевам дека ќе ве примат...

• Ми се допаѓа
Реакции: Trajche and Legioner