Не спомнувај политика,ќе ти биде избришано мислењето Редактирај си го ако сакаш да ти остане.Чисто информативно:
До кога трае конкурсот? Кога ќе се знаат примените?
Јас не ги исполнувам условите, значи имам 26 години, имам високо образование, и немам членска од величенствениот и не би аплицирал освен ако им треба министер ќе се кандидирам.
Ако имаш книшка и си активен во партија ти е гаранција...и тоа не ти е гаранција , само добар пријател (добра врска ) и ништо друго !!!
Го изменав, сега во ред е?Не спомнувај политика,ќе ти биде избришано мислењето Редактирај си го ако сакаш да ти остане.
Инаку кажав до 19ти дека трае,а примените ќе се знаат откако сите ќе поминат на интервју,тестови,вежби и сл.
Да ме примат и пред Идризиово или во шталите ќе спијам ако треба..А знае ли некој нешто околу обуката како ќе биде, слушнав дека од понеделник до петок се седи во идризово (со се спиење) а сабота, недела дома и се плаќало 20% од платата?
А ова може според закон така е, но не верувам дека и во пракса ќе биде така спроведено.E вака сега, според мои информации се примаат 250 македонци и 50 од други националности,меѓу кои 30 албанци,толку имале право да влезат според рамковен договор.
Ти Мајоре кога ќе те прашат зошто си с е пријавил, а имаш над 25, не ги исполнуваш условите за полицаец, па кажи јас се пријавувам за командирЧисто информативно:
До кога трае конкурсот? Кога ќе се знаат примените?
Јас не ги исполнувам условите, значи имам 26 години, имам високо образование, и немам членска од величенствениот и не би аплицирал освен ако им треба министер ќе се кандидирам.