The Dark Knight Rises

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Оној кловнот со убиствата ја заеба цела работа. Мое мислење е дека намерно е направено тоа за да не го стигне Аватар или Титаник.

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Во Милениум на 27 јули е премиерата,барем така пишува на страната;)

Јас одам во петок, па нека биде што биде. Нема да ме сопрат и уште 20 такви кловнови како во Америка. :rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: maarrkooo

Мортидо

Староседелец
6 март 2012
1,056
1,575
1,133
Yellowknife, NT, Canada
metatron86.deviantart.com
179115_10150986193473300_209342465_n.jpg

’’Big thumbs up for Batman actor Christian Bale! He's in town right now visiting with victims of the Aurora shooting. This picture is of him with Swedish Medical Center staff at the Aurora Medical Center. We will have a live report coming up on CBS4 News at 5pm and 6pm, and on
www.cbsdenver.com
.’’

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Чиста 10ка за филмов. Не ви откривам како е, најдобро да идете да го гледате. Ако не руши рекорди, глава кинам.

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
И по третиот викенд од прикажувањето The Dark Knight Rises, сè уште се наоѓа на врвот на бокс-офисот, оставајќи го зад себе Total Recall кој ја доживеа својата премиера пред само некој ден.
dark-knight-rises-se-ushte-na-vrvot-na-boks-ofisot-95567.jpg

Имено, The Dark Knight Rises во последниот викенд успеа да заработи 36,4 милиони долари со што успеа да ја одржи својата доминација. И покрај тоа што се очекуваше филмот на Колин Фарел Total Recall, да го загрози во заработката излезе дека сепак не може да се мери со филмот на Нолан.
Total Recall кој заработи околу 26 милиони долари сепак се најде во границата на предвидувањата на филмското студио, кое очекуваше заработка до 30 милиони долари во првиот викенд.

Целосната листа по заработка на бокс-офисот изгледа вака:

1. The Dark Knight Rises, 36,4 мил.долари
2. Total Recall, 26 мил.долари
3. Diary of a Wimpy Kid: Dog Days, 14,7 мил.долари
4. Ice Age: Continental Drift, 8,4 мил.долари
5. The Watch, 6,35 мил. долари

Слабо некако. :mad

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
„The Dark Knight Rises“, последното поглавје за сагата на Бетмен во изведба на режисерот Кристофер Нолан, ги освојува гледачите низ целиот свет, додека критичарите го сметаат за ремек дело.
dark-knight-rises-prodolzhuva-da-osvojuva-so-gledanosta-95822.jpg

Кино салите се исто така наклонети кон Бетмен, кој веќе трета недела по ред е најгледаниот филм во Америка, а минатиот викенд службено сруши уште еден рекорд во заработката и стана вториот најгледан филм за оваа година.
Додека „Ice Age“ оствари голем успех и го осигури статусот на најгледан анимиран филм за ова лето, заклучно со минатиот викенд, „The Dark Knight Rises“ е на второто место по годишната заработка во кино салите, која во моментов има неверојатна сума од 732 милиони долари.
„The Avengers“, мегаломанска супер - херојска забава на конкурентот Марвел, со кој матичната куќа на Бетмен, DC Comics со години има ривалски однос, сè уште е на првото место на годинешниот бокс-офис, со заработка од 1,46 милијарди долари. Се разбира, годината не е сè уште завршена, така да „The Dark Knight Rises“ сигурно ќе им донесе поголема заработка на Warner Brothers и DC Comics.
Само за споредба, претходникот на последниот Бетмен на Нолан, „The Dark Knight“ заработи повеќе од милијарда долари во светската кино дистрибуција, а поради големата популарност, филмот повторно беше прикажуван во кината кога излезе ДВД изданието. Во својата трета недела на прикажување, The Dark Knight заработи 38 милиони долари повеќе од својот наследник, The Dark Knight Rises. Популарноста на последниот филм за Бетмен не стивнува, а некои од кината нудат и опција за целодневни билети за вистинските почитувачи на Бетмен. Во билетот се вклучени три прикажувања во еден ден: „Batman Begins“, “The Dark Knight“ и за крај, „The Dark Knight Rises“.

Sebastian

Активен Член
17 февруари 2012
174
110
43
Го гледав филмот.Мислам дека од сите три овај е ремек дело.Bane од сите негативци НЕ се наоѓа прв пат на филмските платна(сетете се кога бетмен го глумеше Џорџ Клуни и каде некативци беа Poison Ivy и Bane) само што тогаш беше прикажан целосно со маска.И мислам дека овде требаше малку подобро да е адаптираат приказната со него.Во ред сепак ми остави огромен впечаток можеби затоа што е и последен дел.Исто така овде го ново издание го видовме и "Мачето" :) што исто ми се допадна(и воопшто во овој дел не е негативен лик, барем не на крајот) Но без разлика на се мислам дека најдобро во целава приказна беше тоа што веќе три филма(Batman Begins,The Dark Knight и The Dark Knight Rises) беа со исти глумци, приказна што продолжуваше.Како и да е ме интересира дали ова е крајот...дали завршува овде овој проект...дали некој има информација дали ќе има уште продолженија.Се надевам дека не така зошто "греота" е вака се да заврши :)

• Ми се допаѓа
Реакции: warr