Serie A & Coppa Italia, 2015/16

Io Sono

Староседелец
27 јуни 2015
422
431
673
A Galaxy far, far away...
Точно така. И јас веќе не гледам Англиско или Шпанско, не дека не сакам туку за жал времето не ми дозволува повеќе. Ми остана уште за Калчо време и тоа не како порано, гледам само Интер а друго следам од хајлајтси и коментари. Но морам да кажам дека Калчото е топ годинава, супер натпревари, непредвидливо резултатски... скоро како во старите добри времиња.

Во секој случај секој си има право на избор што и како ќе гледа не може сите да имаме исти сфаќања.

За следна недела не знам што да прогнозирам за Милан зошто Емполи само со Интер го гледав, прилично се добри дома, тешко примаат голови. За Милан е многу важно да го добие натпреварот за да ја подигнат атмосферата до максимум пред дербито. Мислам дека за самото дерби многу е важно како Интер и Милан ќе поминат следново коло. Ако Интер киксне уште еднаш а Милан победи ќе го дочекаме дербито во многу негативно расположение и со нарушена самодоверба. Така да мора и двете екипи да клаваат голови и да победат па да гледаме топ дерби.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп* and Altaïr

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Се погоди едно коло досадно во ПЛ и да се искористи. :)
Не дека оваа лига е слаба, таман работа, и мене ми е интересна. Нешто вакво во ПЛ имаше во последните 3 сезони. Овде сезонава е така, лани Јувентус се тренираше, а пред тоа не знам. :)

Наполи ќе освои иначе.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Да се поправам, не само лани, Јувентус од 2012 владее со лигава и ги растура сите. По 10 бодови им бега на крај, некогаш и 20, и сега се погодило тие местачите да губат, а овие другиве тимови да победуваат. Во ПЛ па, само сезонава се знае дека шампионот ќе се бара меѓу два тима, што е пак подобро отколку лига со еден тим. :)
Секако за сезонава ништо не викам, интересна е, можеби и најинтересна во Европа.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Сспециа се очобол, овие другиве бетер. Вакви тимови до полуфинале на купот стигнуваат, па јас да соберам уште 10 души ќе ги победам и двата тима.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Овие Специа на крај примиле гол:rofl барем ми ја даде 3+, а не оние мртвацине Свонси и Ватфорд не можат 2 гола да дадат.
Оние па во Серие Б, се истурија од голови. Ги фаќам таму со по 3 коефициент, а овие мртвиве лудаци скапани не можат два гола да дадат. Кој се па тие Свонси и Ватфорд, кај нив ги најдов.

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Знaчи Алесaндријa ќе бидaт сo Милaн вo пoлуфинaле a...
Јaс сигурнa бев декa Специa ќе бидaт. Oд oвие немaм гaјле...

Вечер мислaм декa ќе биде тешкa утaкмицa и декa немa дa пaднaт пoвеќе oд 2 гoлa. А ќе ги имa нa тв?