Marvel: Avengers Alliance

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
ае да се пофалиме сеа кој шо како колку херои едно друго....
шо планираме да зимаме натаму.....
дали ќе играме пвп пошто глеам нешто најава има веројатно ќе почне...и како ви се свиѓа сезона 2
дали а играте и до каде сте
малку да помуабетиме де....:zelen

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,691
3,871
1,183
50 херои за сега, планирам до повисок ранк во PvP да стигнам, доколку успеам секако.
Сезона 2 не е лоша .. ми се свиѓаат Reward-ите од Incursion и тоа што има Heroic battle на кое секако, може да се земат CP.

Чувам 90 СР моментално за (најверојатно) Squirrel girl .. херој кој ќе треба за наредниот Spec Ops .. другите двајца потребни за Deploy сигурно ги имам, ќе видиме.
Тоа од прилика.

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
25/6 имам јас, не сум ги броел. Моментално си ги тренирам оние од последниот спец опс и планирам да го земам Шатерстар.
Сезона 2 е океј, до половина негде стигнав со задачите.
ПВП не планирам да играм, па ќе си чекам спец опс, кој најверојатно ќе го пуштат при крај на ПВП-то.

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
ете и нов спец опс со Арес...и лесен спец опс...и нов ПВП...и малце потежок за семање херој
сега еве нешто ново направиа...ова со тасковите за новиот херој... сквирл грл....
мое мислење...малце тапа го направија зошто ако ги немаш гамбин и рог џабе ги играш тасковите
малце педерско ми е оти има некој шо се помал левел и немат херои...а викат дека ќе а стаат на спец опс следниот....такада...педерско е :)

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
ете и нов спец опс со Арес...и лесен спец опс...и нов ПВП...и малце потежок за семање херој
сега еве нешто ново направиа...ова со тасковите за новиот херој... сквирл грл....
мое мислење...малце тапа го направија зошто ако ги немаш гамбин и рог џабе ги играш тасковите
малце педерско ми е оти има некој шо се помал левел и немат херои...а викат дека ќе а стаат на спец опс следниот....такада...педерско е :)
Ги читам и на чатот и не ми е јасно зашто викате дека е полесен овој спец опс? Мене ми е иста тежината. Дури и потежок ми делува од претходните зашто вкупната цена на потребните херои е 315, за разлика од претходните по 225 или 240 што беа.
Јас како што ги немав ниеден од трите херои, а имав само 120 цп, не би рекол дека е лесен спец опсот. Башка намалија ратиото на паѓање цп при фармање, 15 мисии завршив, а дали 5 цп ми падна. (facepalm)
За Верверицата се согласувам дека е глупо направено со последните две мисии. Те уценуваат да ги земеш Гамбит и Рогју, веројатно зашто не се кој знае какви херои, а им набиле 90цп цена. И веројатно Електра нема да ја земам, зашто пвп не играм, а баш сакав да ја имам во колекција. :place

• Ми се допаѓа
Реакции: cakar_ulav

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
Ги читам и на чатот и не ми е јасно зашто викате дека е полесен овој спец опс? Мене ми е иста тежината. Дури и потежок ми делува од претходните зашто вкупната цена на потребните херои е 315, за разлика од претходните по 225 или 240 што беа.
Јас како што ги немав ниеден од трите херои, а имав само 120 цп, не би рекол дека е лесен спец опсот. Башка намалија ратиото на паѓање цп при фармање, 15 мисии завршив, а дали 5 цп ми падна. (facepalm)
За Верверицата се согласувам дека е глупо направено со последните две мисии. Те уценуваат да ги земеш Гамбит и Рогју, веројатно зашто не се кој знае какви херои, а им набиле 90цп цена. И веројатно Електра нема да ја земам, зашто пвп не играм, а баш сакав да ја имам во колекција. :place

добро мене можеби полесно ми е оти шатерстар го имав....и имав околу 400 цп па ги земав одма и тор и херкул
ама херојот од спец опс комбинација со тор или халк....мамате ќе ебава на ПВП
а да за фармање пробај 4-4 магнето епик бос
таму јас фармав кога меџик и ема фрост ги пуштиа и успеав со голд и + вондермен го земав....
ама се напраив до 0 од се :D ама како па 3 хероја...зц...хехе
ии да електра е добра ама и не е баш добра...има блидинг само а тоа можиш да го спречиш лесно :)

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,691
3,871
1,183
Па не би рекол дека би го спречил .. секоја Ability има Bleeding .. така да не е лесно.

Исто не се согласувам дека Spec OPs-от е лесен, Веном ептен заникаде го направиле .. 100 пати потежок од Mephisto.
На претходниот на епик бос мапа фармав по 10 цп во еден Run .. тука ептен nerf-нале.
Knife за мене Gambit ми е океј 90 цп .. но за Роуг би дал до кај 48 .. ништо повеќе, мада не е лоша и таа.

Инаку да .. форсирани сме да ги земеме, поради втора сезона нели де .. али бар со земање на Rogue си добив 10 голд и 10 цп ..
Имам уште еден кавер за Електра .. ајде има уште 10 дена, ќе биде и тоа се надевам.

Моментално чекам Release на Hank pym .. али веројатно нема да го дадат, па нареден херој Red hulk + Squirrel .. пошто верверичкава 99.99% ќе биде потребна за наредниот Spec OPs.

Тоа сега за сега : )

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Па не би рекол дека би го спречил .. секоја Ability има Bleeding .. така да не е лесно.

Исто не се согласувам дека Spec OPs-от е лесен, Веном ептен заникаде го направиле .. 100 пати потежок од Mephisto.
На претходниот на епик бос мапа фармав по 10 цп во еден Run .. тука ептен nerf-нале.
Knife за мене Gambit ми е океј 90 цп .. но за Роуг би дал до кај 48 .. ништо повеќе, мада не е лоша и таа.

Инаку да .. форсирани сме да ги земеме, поради втора сезона нели де .. али бар со земање на Rogue си добив 10 голд и 10 цп ..
Имам уште еден кавер за Електра .. ајде има уште 10 дена, ќе биде и тоа се надевам.

Моментално чекам Release на Hank pym .. али веројатно нема да го дадат, па нареден херој Red hulk + Squirrel .. пошто верверичкава 99.99% ќе биде потребна за наредниот Spec OPs.

Тоа сега за сега : )

Ако а дадат Squirel Girl за SO тогаш ги губат сите нови шо дошле и шо ќе дојдат,ќе им биде досадно да не играат спек опс плус ќе имат херој шо нема никогаш да го добијат. Освен ако не а пуштат пред спек опс за пр. 160 СР не ми се верува да биде потребна за нареден спек опс.

За Електра имаш триста работи Bleeding Resistance шо стават (на пример Reboot) и без блидингот Електра е тапа херој.

За Веном имаш повеќе опции. Шатерстар и Џагер имат шилд брејкер, стави му го тиа дибаф, стави му солфајр (можиш со козмик флејм) и со два напади е готов.

Јас се` мислам дека нареден спек опс ќе ги барат Ред Халк и WASP.