Што откако целта ќе биде постигната?

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,490
1,123
Скопје
Човекот така функционира. Никогаш нема доста. Постојано незадоволство, постојана желба за повеќе. Глад за уште.
Една цела и потоа друга. Се трча кон наредната.
Се граничиме со болната ненаситност. Се жалиме дека е пребрз животов, а сами не застануваме да го доживееме.
На повидок е крајот на целта која сме ја имале, а веќе зацртуваме нова цел.
Секогаш велиме.. уште ова па ќе одморам, ќе застанам... Кое ова? Уште колку ова?
 
  • Like
Реакции: melpomena and Lillian

диоген

Нов член
1 септември 2017
1
0
1
23
Сите имаме некоја цел која се трудиме да ја постигнеме.
Но што откако таа цел ќе биде постигната? Што следува после?
Нова цел?
Или пак чекање? Чекање...за што? За нова цел?
Одговорот е едноставен човекот е суштество кое има безброј на цели само прашање на време е на која најактивно би се насочил и би ја остварил .
После остварување на таа следува нова ,нова и нова се зависи од околностите со кои се соочил .