Што не ви се допаѓа кај филмовите?

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Што најмногу мразите кај филмовите?
Дали е тоа некоја филмска грешка, иритирана музика, проѕирните анимации итн.........

Јас највеќе мразам кога ќе им снема пари, и на крај ќе ја у*ерат приказната во филмот.

Еве еден пример, Последниот Самурај.
Филмот супер си почнува, неговото минато, тренинзи, заробување, и одеднаш станува љубовен (романтичен филм), почеток на пријателство и после главна битка и толку. Крај. :rofl

А и понекогаш на некои филмови не сакам Хепи Енд.

А и има и многу грешки и кај многу добри филмови на кои не ми текнува во моментот кои беа. На пример влегува типот во вода и излегува сув. :D

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati and Bum-Bum

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,034
9,659
1,683
Normandy
Во последно време? Преголемата омасовеност, тенденцијата да се инвестира само во ефекти, приказната е сведена на минимум. А не дај боже некој мајндфак да дочекаш ... Реткост.
Посебно би ставил акцент на правење на секвенци на некогаш добрите филмови. Рецимо мора да се има втор, трет, итн дел од Шерлок Холмс, Iron man, рандом цртан филм од Walt Disney....

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati and slb_bobo

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,282
9,124
1,683
мразам некој кога ми зборува додека гледам филм :)
ок....
мразам синхронизација на филм.
мразам лош квалитет на филм, пример снимка од кино. некој станува и истото се познава

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
36
Скопје
Мразам нереални сцени на пример се врти колана едно 1000 пати и на главните јунаци влакно не им фали. Понатаму мразам коа ќе ја соблечат некоја а ја прикажуваат само до рамениците! Поѓаволите зашто воопшто ја соблекуват тогаш!

• Ми се допаѓа
Реакции: emzzy and Bum-Bum

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Баш вечерва ги гледав Indiana Jones Raiders of the Lost Ark и Back to the Future и цело време си мислев, веќе не прават вакви добри филмчиња. Едноставни (in a way), а забавни во секој поглед. И совршено направени, без ефекти, добра глума и добра режија. Денес главна улога имаат ефектите и монтажата (не викам дека е целосно лошо), што по малку здосадува.