Чет муабети (ти реков-ми рече)

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
И пред ова за предлогот што го даде за отварање на нова тема секој ден.
Те има фатено око за девојчево. Цело време му упаѓаш. :D

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
И пред ова за предлогот што го даде за отварање на нова тема секој ден.
Те има фатено око за девојчево. Цело време му упаѓаш. :D
кое девојче, госпоѓата не искача со млади и згодни младиќи ко мене. :zelen

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Всушност не е г. Админе. :D И јас мислев така, пошто така не учеа у основно, ама не било. Ме мрзи сега да барам правопис па да сликам, ама ова е правилото.
Во точка 134 од правописот е наведено дека кратенката за господин е г. , а во заграда стои (Не се допушта: г-дин.). :zelen
click

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Да се кладиме во пиво може? Само кажи кога ти одговара да си пивнам гратис пивце. :zelen
Википедија е релевантен извор на информации ко да прашував некој 100-годишен сенилен дедо што се случило во времето ко бил 20-годишник. Нешто ќе ти каже точно, нешто ќе те излаже. Особено во македонската, еден куп глупости се испишани.
Правилото е така како што ти го кажав, кратенката за господин е г. Па господин господин Стефан се пишува г. г. Стефан, а не г-дин г-дин Стефан.
И стојам зад тоа, па низ цел интернет ако сака нек стои кратенката г-дин. Знам дека делува чудно, зашто цел живот сте го учеле и знаеле како г-дин и јас така го учев, за кога дојдов на факс да видам дека ништо не ме научилее. :D
Ко што кажав погоре, ме мрзи да го барам правописот сега, ама утре ќе го пронајдам по фиоките и ќе ти пуштам доказ.
Who the fcuk is The Tramp, Outrider?
Туку ху да фак ар ју мај френд? Не се сеќавам на Страглер, нит на Хумункулусмункулус од порано, дан имаше претходно уште некој ник? :zelen

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,691
3,871
1,183
@The Tramp
11836903_10153603729504668_1323948854996315534_n.jpg

Читав ова од лектори, во еден правопис пишува г-дин, во друг пишува г. Повеќето се за г-дин, бидејќи г. е сепак скратеница за година.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
@The Tramp дали ако некој ти напише „г-дине Tramp“ нема да разбереш што ти пишал? Искрено мразам вакви ситничарења, порано и јас го правев тоа што го правиш ама престанав откако ми здосади да барам се` да изгледа како да го составувал лектор.

И те молам избави ме од тоа „админе“ и сл. Ај што уште не сум ставен за админ не сум, ама и кога ќе ме стават админ сакам и ти и било кој да ме гледа и да ми се обраќа како што ми се обраќавте до сега. Админските рабоќе немаат (и ќе се потрудам воопшто да немаат) врска со моите постови во вакви теми каде што сакам да си поправиме муабет како член со член.