Чет муабети (ти реков-ми рече)

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата

Еве конктретно за тој филигранот кажи ми, каква емоција е вложена во него? Како знаеш дека некој вложил емоции и креативност и дека на пример не го ископирал од некаде и го направил само за да заработи?
Сум имала можност да гледам додека се изработува накитот рачно.
Во секоја креативна работа или хоби се вложени емоции.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Сум имала можност да гледам додека се изработува накитот рачно.
Во секоја креативна работа или хоби се вложени емоции.

Wooow, си гледала дека го прави рачно. Друго те прашувам Ленче. Од кај знаеш дека не го ископирал тоа што го прави и онака си направил шаблон по кој ќе ги прави сериски? Нема ни трунка креативност нити пак нешто емоции во тоа. Од кај знаеш дека не е така?

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Wooow, си гледала дека го прави рачно. Друго те прашувам Ленче. Од кај знаеш дека не го ископирал тоа што го прави и онака си направил шаблон по кој ќе ги прави сериски? Нема ни трунка креативност нити пак нешто емоции во тоа. Од кај знаеш дека не е така?
Па ете и да го ископирал.
Додека го правел тоа шаблонски повторно внесувал емоции во сета таа работа,па макар тие емоции настанале од желбата и нагонот да заработи пари на тој начин.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Па ете и да го ископирал.
Додека го правел тоа шаблонски повторно внесувал емоции во сета таа работа,па макар тие емоции настанале од желбата и нагонот да заработи пари на тој начин.

Ебате емоциите што ги внесил. Тогаш не постои работа без внесени емоции. И фабрички да е, машините што го произведиле се направени од некој со емоции настанати од желбата да заработи, а управувани од друг со емоции настанати од желбата да заработи. Контрадикција : )

• Ми се допаѓа
Реакции: $3Я3|\||)&p&†Y

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Ебате емоциите што ги внесил. Тогаш не постои работа без внесени емоции. И фабрички да е, машините што го произведиле се направени од некој со емоции настанати од желбата да заработи, а управувани од друг со емоции настанати од желбата да заработи. Контрадикција : )
Не можеш да споредуваш,фабричка перфекција со нешто кое некој сам го направил.
Тоа парче накит не е перфектно.Колку и да изгледа така има нешто на него што е поинакво и тоа го прави единствено.Значи нема копија.Фабричката изработка е како да гледаш табла јајца пред себе.
Се исто,се перфектно се сјаи во некој вештачки гланц.И на сето тоа во некое ќоше пишува Булгари,Сваровски,Прада..

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Не можеш да споредуваш,фабричка перфекција со нешто кое некој сам го направил.
Тоа парче накит не е перфектно.Колку и да изгледа така има нешто на него што е поинакво и тоа го прави единствено.Значи нема копија.Фабричката изработка е како да гледаш табла јајца пред себе.
Се исто,се перфектно се сјаи во некој вештачки гланц.И на сето тоа во некое ќоше пишува Булгари,Сваровски,Прада..

кој вика така? Само затоа што не приметуваш разлики и ситни грешки не значи дека сите парчиња од една фабрика се перфектни и исти.

Него јас тебе друго те прашав. Ми мењаш тема со намера да не одговориш во моја корист.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
кој вика така? Само затоа што не приметуваш разлики и ситни грешки не значи дека сите парчиња од една фабрика се перфектни и исти.

Него јас тебе друго те прашав. Ми мењаш тема со намера да не одговориш во моја корист.
Ајде ти одговори ми нешто.
Ете свириш гитара.И ете да речеме свириш мелодија која не е компонирана од тебе,ја копираш.
Дали ја креираш таа копирана мелодија внесувајќи чувства или си празен?

• Ми се допаѓа
Реакции: Ghtalpo

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ајде ти одговори ми нешто.
Ете свириш гитара.И ете да речеме свириш мелодија која не е компонирана од тебе,ја копираш.
Дали ја креираш таа копирана мелодија внесувајќи чувства или си празен?

Креираш копирана мелодија?!?!?! Молам?!?! Не, не внесувам чувства кога креирам копирана мелодија затоа што тоа не е мое.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Креираш копирана мелодија?!?!?! Молам?!?! Не, не внесувам чувства кога креирам копирана мелодија затоа што тоа не е мое.
Со креираш мислев свириш.
Сепак ти на својата гитара креираш звуци,не се твои но ги креираш звуците кои некој ги измислил.
Тогаш ако не внесуваш чувства во тоа што го правиш,квалитетот на тој звук ќе биде празен и неквалитетен.Тапа.
Така и со накитот.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Со креираш мислев свириш.
Сепак ти на својата гитара креираш звуци,не се твои но ги креираш звуците/нотите кои некој ги измислил.
Тогаш ако не внесуваш чувства во тоа што го правиш,квалитетот на тој звук ќе биде празен и неквалитетен.Тапа.
Така и со накитот.

Ха, квалитетот на тоа што ќе го отсвириш ќе зависи од неколку работи. Од квалитетот на жиците, гитарата и од твојата техника. Остај ти тоа приказните за чувства и незнамштотаму. Тоа кога ќе креираш нешто твое, ќе вметнуваш чувства.

Него јас од прегеска друго нешто тебе те прашав. Али глеам одбегнуваш одговори. Нема врска, пливај. ;)