Чет муабети (ти реков-ми рече)

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
не дека смета сето тоа, туку е како завеса... а понекогаш убаво е да се види што има зад завесата :D

Како завеса е бидејќи ти вели да имаш пракса, не да веруваш на сказни или раскажувања од други (мислам тие што прочитале 2-3 книги знаат што им вели, јас само ви прераскажувам).
Денес се помалку луѓе се заморуваат со нештото ако не им носи пари или брзо совладување на материјалот :)
Времето е такво, се да е на брзина, скратени патеки, полесни начини до крајот...
Те интересираат боговите во Египет или грчките митови? Па си пишуваш на гугл, ти дава есеи си читкаш два три пасуса и готово... Ете не сите спремни за полемики и објаснувања.
Завесата си има име: РАБОТА! :)
Ете, пак за тоа... НЕ рековме! :D
Лејди маа,убава си кажа човекот што не интересира да си најдеме на нет, а не да тупиме тука муабети да поставуваме многу прашања
Ах сарказам... од самиот почеток во комуникацијата сакаш нешто да кажеш а се срамиш :)
Немој така ;)
Сонце...

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Како завеса е бидејќи ти вели да имаш пракса, не да веруваш на сказни или раскажувања од други (мислам тие што прочитале 2-3 книги знаат што им вели, јас само ви прераскажувам).
Денес се помалку луѓе се заморуваат со нештото ако не им носи пари или брзо совладување на материјалот :)
Времето е такво, се да е на брзина, скратени патеки, полесни начини до крајот...
Те интересираат боговите во Египет или грчките митови? Па си пишуваш на гугл, ти дава есеи си читкаш два три пасуса и готово... Ете не сите спремни за полемики и објаснувања.
Завесата си има име: РАБОТА! :)
Ете, пак за тоа... НЕ рековме! :D
не, не мислев на таква завеса, мислев на завеса пред тебе. Не ме интересираат грчки, египетски или било какви митови, ме интересираат луѓето, онакви едноставни, сосема обични...

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
не, не мислев на таква завеса, мислев на завеса пред тебе. Не ме интересираат грчки, египетски или било какви митови, ме интересираат луѓето, онакви едноставни, сосема обични...

Луѓето никогаш не биле едноставни, ниту обични :)
Не сакаат да се обични, едноставни... што фајде од тоа :)

П.С. митовите ги објаснуваат постапките на луѓето :) Не за џабе „боговите“ имале човечка форма :)

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба

мислиш обично необични :D

• Ми се допаѓа
Реакции: lady_blue

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
П.С. митовите ги објаснуваат постапките на луѓето :) Не за џабе „боговите“ имале човечка форма :)
океј, но тоа е сепак само нечие туѓо објаснување...
јас си ги објаснувам тргнувајќи од себе, врз основа на тоа што колку-толку сум го доживеала/преживеала...

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
па нормално,Бог без луѓе не би бил Бог ,а луѓе без Бог пак се луѓе - обично необични или необично обични :D

Кој бог? :)
Зошто еднина? :)
Немој да ми ја отфрлаш Артемида лошо ќе биде :D
океј, но тоа е сепак само нечие туѓо објаснување...
јас си ги објаснувам тргнувајќи од себе, врз основа на тоа што колку-толку сум го доживеала/преживеала...
Ок :)