Не паметам дали сум искоментирал некогаш на темава, пошто не сакам да замарам со оф топик од типот „Еј, ми излезе нешто неможам да дојдам„ Секако далечината си го прави своето, скоро 200 км одалечен од главниот град, но не е тоа проблем, не дека не доаѓам за Скопје и сл. Што и да се наведе за причина дека бил спречен да дојде за мене тоа се изговори, освен некогаш кога стварно има екстремни случаеви, сакам да кажам човек ако сака да дојде ќе направи се за да биде таму. Да, така е.
Се организирале повеќе собири до сега значи не бил еднаш или два пати, автоматски кажува дека имало повеќе шанси за некој да биде присутен барем еднаш на некој собир, ако сакал. Сум бил на доста форумски собиранки, на некои како организатор, и ќе кажам секоја чест што на некој начин членовите на Црнобело форумот кои ги организираат собиранките и присуствуваат не комуницираат и се дружат само виртуелно. Да се навратам за тоа зошто не сум присуствуал до сега на некој собир, но кому му е грижа за тоа, дали јас Петко, Ристо или трет не сме присуствувале на некој собир, па да битно е кој ќе дојде и како ќе си поминеме.
Уште едно мое размислување да дадам во врска со собиранките, моја анализа, зошто некои членови не се појавуваат на собиранки и никогаш нема да се појават.
Некогаш се зборуваше демек локациите биле лоши, демек тоа што сте правеле на собиранки не било добро и што ти не друго (пак изговори).
Јас таквите членови ги сметам за несигурни во себе на некој начин лажно се представуваат на форумот, а во јавност се сосема друга личност, не знам дали е така, но таква перцепција имам.
Оваа година според бројката на собиранки (не ја знам точната бројка) , но мислам дека имаште доста, и тоа е за почит. На некој начин се разочарав што Црнобело не организира официјална собиранка, од страв дека не знаат како ќе се однесуваат членовите па они да не сносат одговорност како правни лица, добро.
Се надевам дека и во 2013 ќе се организираат солиден број на собиранки, без разлика на бројката која се појавуваат на тие собири и без разлика кои се тие, најавувам дека ќе ми биде приоритет да дојдам барем на 2-3 собиранки и ќе ги откажам другите активности за да бидам таму.
И уште едно многу важно, кој и да ми реплицира на постот, нема да има контра - реплика.
Фала многу, па се гледаме во блиска иднина на некој собир.