Овој пост ме наведе да искоментирам нешто надвор од темата.
Не знам зошто се форсира толку оваа книга и филмот исто кој патем го немам гледано, ама по дифолт мора да е ептен монотон и тупење во место. Зашто и јас ете кога би можела да направам обиколка на светов сигурно дека ќе го најдам својот душевен мир, аман.
:spin
Ефтино романче, ете тоа е оваа книга. Поснобовски, амин.
Зошто не прочитате некој поголем автор, па после тоа да препорачувате ваква чик литература. Доста со Коељо, спаркс и остали. Читајте го Маркез, Буковски, Орвел, Зафон, Мартин Идн, Кленици, Невеста во борџии. Не ме сфаќајте погрешно, за вкусови не се дискутира, ама овие книги ќе ве променат многу повеќе од Јади, моли се, уживај, иако темата е за филмови кои ве промениле.
Пс. книгава е скоро иста, да не кажам идентична со Последниот чај од Винка С.
Не сум го имал задоволството и привилегија да дојдам во допир со тие наслови и автори и ако дојдам до нив најверојатно ќе ги прочитам. Но за мене лично дури и најчик, најснобска и најкомерцијална книга да е ако успее да ме научи на нешто ново, тогаш истата на некој начин ме променила, зошто тука може да се приложи теоријата на хаосот, дека мафтањето на крилјата од пеперутката од едниот крај на светот може да направи ураган во другиот крај, така да не знаеш која пеперутка чие мафтење на крилја ќе ти предизвика ураган во животот, се додека не ти направи. А ти не си ни ја видела пеперутката, а се осудуваш да коментираш за нејзиниот ефект, апсурд.