Феноменот - ѕвезда на социјалните мрежи

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Мене стварно
не ми е јасно како
може луѓето да не ги сакаат
стиховите на дарета и
неговите авангардни дела.
Мислам стварно, да не ги сакаш неговите дела
е исто ко да си го закачил прслукот баба Стојнаод втори спрат
на твојата тераса и да велиш
дека не го гледаш.

Кои ѕвезди кои старлети бре све је то квази саркастични нафурани хипстерани кои потсвршуваат на баграта опенмајндовска авангардна сила на Мк. Тешки филмови без боја.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin and melpomena

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Така е existence
Еве рецимо ова се стихови, Дарко го**а да јаде.

Нека јаде ако сака, кој му стои на патот. Ај сеа пак уште еднаш прочитај го насловот на темата и ако нешто си го згрешила значењето на насловот сврти два круга да ти се разбистри главата и напиј се Баланс+, викаат помагал.

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Нека јаде ако сака, кој му стои на патот. Ај сеа пак уште еднаш прочитај го насловот на темата и ако нешто си го згрешила значењето на насловот сврти два круга да ти се разбистри главата и напиј се Баланс+, викаат помагал.

Јас насловот го разбрав, да вртам кругови немам потреба, следниот пат потруди се сарказмот да го приготвиш со вистински интересни фрази, зашто овие од времето на Француската револуција чинам не им се смешни ни на пензионерите веќе.
Како и да е...
Насловот е разбран, темата погодена, моето мислење на место.
Твојата изјава беше саркастично запрашување како можело некој да не ги сака делата на Даре и бла бла бла...
Ти плукаш по неговите дела, не по статусот кој тој го има на фб, твитер или појма неам каде.
Така да Бобо, прегледај си што пишеш, па понашај се како „ форумски дежурен сарказмичен мадрфакер“ накнадно.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Јас насловот го разбрав, да вртам кругови немам потреба, следниот пат потруди се сарказмот да го приготвиш со вистински интересни фрази, зашто овие од времето на Француската револуција чинам не им се смешни ни на пензионерите веќе.
Како и да е...
Насловот е разбран, темата погодена, моето мислење на место.
Твојата изјава беше саркастично запрашување како можело некој да не ги сака делата на Даре и бла бла бла...
Ти плукаш по неговите дела, не по статусот кој тој го има на фб, твитер или појма неам каде.
Така да Бобо, прегледај си што пишеш, па понашај се како „ форумски дежурен сарказмичен мадрфакер“ накнадно.

Јас имам фан група од 10К луѓе, пази да не ти ги с`снам сите. Така да тру_блад пази се.

(најверојатно у француска револуција пиеле многу баланс+, ова треба да го запишат ко историски факт)

Ок, да разјасниме. Ти си го милуваш Дарета? Милувај си го, храни си го со говна ако толку сакаш, земи си го и за дома ако ти е толку мерак. Ете јас неговото „творештво“ не го сакам воопшто, нити пак на бетмен велит нити пак на онаа ина-многу фина и сличните хипстерани. Употребување квази-сарказам, мафтање со зборови за опис на полови органи и актови кои би требало да зборат дека они се опуштени и купишта бљувотини од зборови без никаква поента... не, благодарам ама не сакам да читам. Уште па и фактот што пишуваат некои си просветителни колумни, благодарам ама доволно сум свесен за она што се случува околу мене и не ми требаат бетменци и дарковци за да ми кажат што се случува.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Јас на фб ги пратам Лешоски, Бетмен велит и Влатко Василј. За првиот не коментирам бидејќи не ме интересира многу поезија, therefor не знам всушност зошто и го имам follow-нато. Другите двајца знаат од време на време да ме насмеат. Така да, немам ништо против ваквиот феномен.

• Ми се допаѓа
Реакции: Boyle and Lillian

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
existence ок е да не ти се бендисува ништо од тоа што наведе, тоа си е твој избор побогу.
Јас поезија сакам, се трудам и да пишувам иако многу поразлична од онаа на Дарко, ама сепак ми се допаѓа на каков начин се изразува момакот, т.е. неговата едноставна игра на зборови.
Како и да е...
Муабетот беше за твоето тролање на нешто што реално крена прашина, ама и тој факт ете не е толку битен сепак талентот му е неоспорен.
Биди хејтер ти никој не ти брани, ама таму кај што држи вода, а не да ми попуваш како сум ја утнала темата а ти на долго и широко плукаш по нечиј труд.
Толку. Завршувам дискусија.

• Ми се допаѓа
Реакции: МиГ 21

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
existence ок е да не ти се бендисува ништо од тоа што наведе, тоа си е твој избор побогу.
Јас поезија сакам, се трудам и да пишувам иако многу поразлична од онаа на Дарко, ама сепак ми се допаѓа на каков начин се изразува момакот, т.е. неговата едноставна игра на зборови.
Како и да е...
Муабетот беше за твоето тролање на нешто што реално крена прашина, ама и тој факт ете не е толку битен сепак талентот му е неоспорен.
Биди хејтер ти никој не ти брани, ама таму кај што држи вода, а не да ми попуваш како сум ја утнала темата а ти на долго и широко плукаш по нечиј труд.
Толку. Завршувам дискусија.

Гледам уште не си го разбрала насловот. Ај чао.

:x Стварно неам зборови. Тешко е да си авангарда. Талентот му бил неоспорен, допирал до народот, не смеело никој да каже лош збор за него, не смеело да не ти се допаѓа Дарета. И демократијата не е веќе тоа што беше.

Lillian

Истакнат Член
7 април 2013
198
263
163
Бетмен беше ѕвезда одамна увек беше енигма дали е појак он или супермен.Реално е кога целиот живот се сведе на интернет и ѕвездите да доаѓаат од таму.Ху из Лешоски?

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
existence мислам дека и неоснованиот хејт кај повеќето ги направи овие интернет „феномени“ толку популарни.
Да бидам поконкретен, на мојот "feed" многу почесто гледам луѓе кои мрчат за неговата поезија истата пастирајќи ја со коментарите, “леле ѓубре е“, “какво говно“, “Човеков е антиталент/п***р/промискуитетен“... Со тоа не само што му ја фотокопираат неговата поезија, туку со такво неконстуктивно мрчење самите се закопуваат. Демек тие самите знаат подобро. Ако знаат, зошто не напишат поконструктивна критика.
Еве и нека биде тоа, демек каква поезија - таква критика, сепак јавно мислење е. Зошто па да не се биде подобар од него туку да се симнува на негово ниво?
Не дека го бранам, далеку од тоа (поезијата негова ми нема смисол ако не постои рима или во најлош случај еден вид на целина), но мислам дека овој се прослави многу баш поради хејтерите без основни причини зошто самите хејтаат. Тука исто е интересно поврзувањето на феноменот на претенциозност и здружено хејтање само колку да се афирмираат меѓусебе кој помрсен речник ќе употреби.