Фан клуб : Јувентус

Marchisio

Староседелец
4 јуни 2012
551
902
1,093
мала благодарност за grande aleks
:place емоциите попуштија не можев да се воздржам

• Ми се допаѓа
Реакции: Solstice

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
најдобра постава според мене е:
Буфон
Бонучи , Барзаљи , Келини
Лихштајнер , Пирло , Видал , Асамоах , Де Чеље
Џовинко , Вучинич
Може и во напаѓачите наместо Џовинко - Кваљарела :)

Асамоа не игра добро таму, барем ова го покажа со Каљари во купот. Асамоа игра подобро на местото на Де Чеље, така да го немаш Маркизио во составот кој е бјанконеро и кој се очекува да биде и играч број 1 на Јуве а ти го немаш во ''твојот'' најдобар состав.

• Ми се допаѓа
Реакции: Marchisio

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
И официјално Пелусо е нов играч на Јувентус. Далеку од тоа дека ќе биде достојна замена на Киелини ама да закрпиме бар нешто. Донесен е на позајмица до Јули,со можност Јувентус да го купи како редовен играч,што се сомневам дека ќе се случи. Ќе го носи дресот со број 13.
Ситуацијата со Љоренте се уозбили,но сепак изгледа дека неговото доаѓање ќе биде на лето,а раководството на Јувентус го сака во зимскиот период и нуди +2 милиони на сумата.
Околу Дрогба,ситуацијата испадна дека била само трач од Газета,и се решава неговото заминување во Милан. Незнам колку би бил ефикасен таму,кога веќе Милан го распродаде тимот,и пробува да компензира со добри напаѓачи наспроти лошата одбрана.
За Левандовски исто не чув ништо.

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
Да, Пелусо ни дојде на позајмица. Мораме да имаме замена, во зимата плус ни се повредуваат повеке играчи ладно е времето итн итн. Касерес ке биде засега замената за Келини додека се врати и тоа со сигурност е така. Пелусо може да ги покрива и Асамоа или Лихтшајтенер, па ке видиме.

Љоренте бил во Торини и течеле подготовките, уште нема ништо се надевам ке го лапниме за 6 милиончиња како што дава Марота, а ако га одбијат и ова понуда Љоренте ке си оди без пари на лето, боље сега да прифатат да земаат барем нешто од Љоренте, а на нас голема услуга да ни направат.

Вучко имал мала повреда, неизвесен е за со Сампдорија.

На СпортКлуб ке даваат Јуве - Милан во купот. Ке има кај да гледаме.

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Јуве мора да тепа овој пат против Милан! Ми се гади више од фацине што го тапшаа кога изгубивме,и од Интер исто!

• Ми се допаѓа
Реакции: Marchisio