Slims, не постои. Нема кај нас таков. И не е за тоа крив (само) Абрамович и неговата желба за купување/продавање, пошто ова се случувало и пред него. Не ја сфаќам воопшто клупската политика. Пострашно од тоа што немаме играчи како Џерард, или Малдини (дури играше), е тоа што ретко кој од академијата се пробива во прв тим. Ете нели ги спомна Реал и Барселона, ние не сме ни како првиве, ни како вториве. Ниту си правиме играчи за нас, уште помалку па за да заработиме добра пара од нив продавајќи ги. За пари правење најмногу ги бива Португалците. Ама зошто младите не добиваат шанса кај нас не можам никако да сфатам. Од минатите, освен на Тери и Ле Со, не ми текнува на некој друг што од младинскиот тим преминал во првиот. Од овие сега... Таман ќе стават некој во прв тим, утакмица-две и одма на позајмица. А знаеме колку се враќаат таквите. Мекехран така, Хачинсон исто, Пиазон исто. Се чудам уште Аке шо не го пуштиле.
Чалоба не стигна ни една утакмица да изигра во прв тим, одма го пратија. Многумина во него го гледаат идниот капитен, јас викам ако не го заборават по позајмици добро ќе е. Тој и овај малиов Феруз (кој успат растур прави во младинскиот тим) ако не ги задржат, комотно нека си даде оставка цел стручен одбор.
А најголемата иронија во сето ова, е тоа што во NextGen (нешто како ЛШ за младинските тимови), оваа сезона Челси ги победи академиите на Ајакс, Барселона, Јувентус и Арсенал. Да се радуваш што се толку добри младите, или да жалиш што никогаш не ќе ги видиш во прв тим.
За утакмиците ич не ми се коментира, ниту за таа од саботата, уште помалку за оваа што треба да почне за 15тина мин. Составот е добар колку што може да биде, без Тери и Лампс.
Чех; Цезар - Бане - Луиз - Кол; Рамирес - Микел; Азар - Мата - Оскар; Ба.
Не очекувам многу, со оглед на формата што ја имаме (или да речам ја немаме
).