Тенис

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
Не сум многу задоволна од финалето, добро беше се` до третиот сет. После Мареј падна многу во играта.
Дефинитивно најдобар меч на АО годинава беше мечот Вавринка-Џокович, е еден таков супер меч во финале сакам, пу бре нека се вратит времето на Роже и на Рафа се изнагледавме такви мечеви или нека се појавит некој класа тенисер да му паpират на Џокович. И аман нека ја сменат Еуроспорт српската дека вистина ќе го замразам Џокович ни крив ни должен. Воглавно гледавме просечно финале и апсолутно заслужена победа на Новак.

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Ичера на стрим сс другари га глеасмо крај од полуфинале
Дел Потро победи 2-1 у сетови , сфи сетови бесфа 6-4 : ) два за њега наравно
Коначно финале без Ѓоковиќа
Вечер у 22:00 финале Надал - Дел Потро

• Ми се допаѓа
Реакции: Ghtalpo

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Ичера на стрим сс другари га глеасмо крај од полуфинале
Дел Потро победи 2-1 у сетови , сфи сетови бесфа 6-4 : ) два за њега наравно
Коначно финале без Ѓоковиќа
Вечер у 22:00 финале Надал - Дел Потро
Вчера во живо го ставив на 2,7 дел потро да победи не ради друго ич не го сакам овој Џокович.

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
Е тоа е шампионски менталитет. Подобро од ова не можеше. Се виде и та краjот колку му значе трофеjов. Vamos!!

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
Ме загрижува моменталната игра на Рафа, многу кратки топки испраќа тоа посебно се виде во финалето во Монете Карло каде Новак многу паметно си ги искористи. И денеска истото беше и ептен споро влезе во мечот среќа против него имаше противник што не знаеше баш да ги искористи, правеше исто така многу грешки од форхенд, што е несвојствено за него а ова е негова омилена подлога. Не знам што да кажам се надевам дека во Франција ќе биде максимално подготвен бидејќи губењето на РГ ќе биде многу тешко за него.

• Ми се допаѓа
Реакции: emzzy

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Ролан Гарос овуј годину без Енди Мареј и Дел Потро

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Да гу офрешимо тему : ) или чекате ги јаки утакмице па тк ке се дискутира
Глеа гу целу партију измеѓу Робредо и Алмагро, доообра партија, како и протиф Монфиса Робредо се враќа од 2-0 и тепа 3-2
А и на лишче га пиша, 4 коефициент, иако Алмагро фаворит, заслужено си изгуби : )
Eве ск и Тсонга(Цонга : ) га измлати Троицкита, чекам од 15 до седам Радванска да гу тепа Ивановиќ за добифку : )