Студирање во странство

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Има ли нкој студент во Бугарија, да каже што како, добар факултет, сместувањето како е?
Ја сум заинтересирана за овој факултет во Софија. Ако има некој од овде да ми каже општо што како е, јас читав на нивниот сајт, но подобро е студент да ти каже.

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Дај бе некој нека се пофале шо е у БГ, коа зазборам со некој за факс едни викат бегај од тука други па „ееј друга дражава знаеш како е кај нас е супер“.
Ја решив ќе одам :wavespin, е сеа кој град и точно шо факултет не знам. Се двоумам, но во секој случај некој технички ќе биде. Ако има некој на таков баш добро ќе ми дојде некоја информација плус или некој да се пофале за некој факултет.
И од искусто ако некој е таму дали Софија или некој друг град (Пловдив, Велико Трново, ајде и варна ама далеку ми е ептен).

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Дај бе некој нека се пофале шо е у БГ, коа зазборам со некој за факс едни викат бегај од тука други па „ееј друга дражава знаеш како е кај нас е супер“.
Ја решив ќе одам :wavespin, е сеа кој град и точно шо факултет не знам. Се двоумам, но во секој случај некој технички ќе биде. Ако има некој на таков баш добро ќе ми дојде некоја информација плус или некој да се пофале за некој факултет.
И од искусто ако некој е таму дали Софија или некој друг град (Пловдив, Велико Трново, ајде и варна ама далеку ми е ептен).
Мора во Бугарија?

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Па да, иам некои плус лични причини кои не би вака јавно да ги објавувам. И колку што знам за странци имаат добри услови. И колку толку знам бг, знам да читам ова она.
Во Словенија подобро било викаат. Така ми кажувале неколку познаници што учеле таму, затоа прашав дали мора баш Бугарија.
Ти си знаеш најдобро. :)

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Во Словенија подобро било викаат. Така ми кажувале неколку познаници што учеле таму, затоа прашав дали мора баш Бугарија.
Ти си знаеш најдобро. :)
Иам роднини таму, ама јазикот е леле мајко. Учев еден период словенски и се откажав, додека со Бг сум добра, секоја втора недела сум таму :D