Српските Anonymous ги нападнаа сајтовите на турбо-фолкерите City Records и Grand

Baronessa

Истакнат Член
13 февруари 2012
541
751
93
Los Angeles!
АЛ СЕ ПОЈАВИ НЕКОЈ ПАМЕТЕН!!!!!!!!!!!

Српските Anonymous ги нападна продукциските куќи бидејќи ја „трујат српската младина“. Целта е секако да им се наштети на угледот и профитот на корпоративната музичка и филмска индустрија, вели групата. Покрај овие два сајтови, беа дифејсирани и сајтот на општински одбор Гроцка, sns-grocka.rs иkornrp.gov.rs. Претходно, на почетокот на февруари, групата ги сруши сајтовите на српските политички партии
20120227-Anonymous1.jpg

Аnonymous е хакерско-активистичка група со членови ширум свет. Сега гледаме како групата добива свои ограноци и на Балканот. Пред недела-две беше срушен сајтот на хрватскиот претседател бидејќи тој ја поддржа ACTA, а сега гледаме нивна активност и во Србија. Како и ширум светот, така и на Балканот, трговскиот договор АCTA, кој е потпишан од ЕУ и од кој многумина стравуваат дека ќе донесе интернет цензура, е главната причина за бурната реакција на хактивистите.
20120227-Anonymous2.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: True_Blood

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
хахахха.... абе некако сите плукаме по ова турбо фокот ама и сами не знаеме колку сме навлечени и во секоја дискотека кога и да се пуштат такви песни полудуваме...:cool:

поздрав (happy)

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
хахахха.... абе некако сите плукаме по ова турбо фокот ама и сами не знаеме колку сме навлечени и во секоја дискотека кога и да се пуштат такви песни полудуваме...:cool:

поздрав (happy)
Северина не прави турбо фолк :)

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati and marjan