Срамота

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
Односот кон луѓето го сфаќам пре сериозно.
Тоа е океј, само треба да разграничиш меѓу виртуелен и реален однос. Овде сите сме виртуелни ликови и не знам како може некој до толку да влијае на вас за да кажете нешто како - ми се гади од тебе. За модераторите, пак ќе кажам дека пресериозно го сфаќате форумот. Пристрасни биле, ја злоупотребувале својата позиција, дрн мрн... најверојатно си во право ама who gives a fuck. Што е најлошото што може еден модератор да ти го направи? Да те банира перманентно од форум... Вау, животот значајно ќе ти изгуби на квалитет ако се случи тоа. Мое мислење, опуштете се и не се замарајте за вакви работи.

• Ми се допаѓа
Реакции: Стоименов

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
dystopian
Воопшто не зборував за бановите и за казнените поени во напишаното.
Зборував за односот кој го имаат едни меѓу други. Навредите и лошите зборови.
Кога сме на форум и кога веќе треба да бидеме опуштени(како што ти кажа) тогаш нека не се кажуваат таквите зборови, и нека не ми се скратува правото опуштено да си напишам некој пост во кој ќе нема ниту пцовка ниту навредувачка содржина... и притоа нека тој пост не биде подоцна отстранет затоа што засегнал некого.
Во мојот текст немаше никаде ставен збор пристрасност, само имаше кажано конкретно: Кога некој е дел од нив, го почитуваат, кога веќе не е го омаловажуваат. А и наведов за кој форумџија станува збор.
- а разграничување на реалност и виртуалност, доволно сум голем за да ме поштедиш од тие лекции :)

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo and melpomena

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
dystopian
Воопшто не зборував за бановите и за казнените поени во напишаното.
Зборував за односот кој го имаат едни меѓу други. Навредите и лошите зборови.
Кога сме на форум и кога веќе треба да бидеме опуштени(како што ти кажа) тогаш нека не се кажуваат таквите зборови, и нека не ми се скратува правото опуштено да си напишам некој пост во кој ќе нема ниту пцовка ниту навредувачка содржина... и притоа нека тој пост не биде подоцна отстранет затоа што засегнал некого.
Во мојот текст немаше никаде ставен збор пристрасност, само имаше кажано конкретно: Кога некој е дел од нив, го почитуваат, кога веќе не е го омаловажуваат. А и наведов за кој форумџија станува збор.
- а разграничување на реалност и виртуалност, доволно сум голем за да ме поштедиш од тие лекции :)
Не се разбираме, и омаловажувањето и навредите ако се дел од виртуелен однос, не треба да ти биде гајле. Или игнорирај го или возврати му, спукај се со него/неа и терај даље, без кукање. Навистина те погодуваат навредите на рандом виртуелен лик кој не го познаваш? Многу сте чувствителни бре луѓе.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
dystopian Мене оддамна не ме навредуваат ниту виртуелните ниту реалните навреди. Станав имун на нив и не ги перцепиран, ама знам луѓе кои ги ставаат на срце - и бидејќи не сакам да се чувствуваат така има моменти кога реагирам.

• Ми се допаѓа
Реакции: steppenwolf

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
dystopian Мене оддамна не ме навредуваат ниту виртуелните ниту реалните навреди. Станав имун на нив и не ги перцепиран, ама знам луѓе кои ги ставаат на срце - и бидејќи не сакам да се чувствуваат така има моменти кога реагирам.
Супер ако е така, a за луѓето што земаат се при срце подобро е за нив to grow a thicker skin (пак јас со ова) отколку некој да ги брани како да се мали деца.

• Ми се допаѓа
Реакции: Solstice

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Е да,и ја знам луѓе што ги гаѓаат интернет навреди у Ахилова петица. Едно девојче се имаше утепано ради тоа,некоја американка,па цел Фејсбук жалеше.
Алал вера.

mountian

Полноправен Член
30 јануари 2013
56
29
18
Сите луѓе се такви гледаат на моќ и пари.доколку го имаш спротивното никој не те ферма и те гази.Нормално е некој да е лижи гз за да дојде до некоја позиција и моќ.Сите се бориме за егзистенција во светов,иако не чини тоа мора некогаш да замижиш пред некој работи.
За жал целиот свет е таков и никогаш нема да се промени тоа,

• Ми се допаѓа
Реакции: turop

Реми

Староседелец
18 февруари 2012
542
957
1,093
У близина
Еј абе у последно време се сменија еден куп модератори, дури јас дадов свој виртуелен простор на друг модератор затоа што не можев да постигнам. Ај сеа пишете ми ПП зошто ваква негативна колумна, индиректно посочена и за кој се работи. Да знам дали да ја оставам темава во овој подфорум. :rolleyes:

*V******

Староседелец
2 април 2013
193
170
1,053
Тоа е океј, само треба да разграничиш меѓу виртуелен и реален однос. Овде сите сме виртуелни ликови и не знам како може некој до толку да влијае на вас за да кажете нешто како - ми се гади од тебе. За модераторите, пак ќе кажам дека пресериозно го сфаќате форумот. Пристрасни биле, ја злоупотребувале својата позиција, дрн мрн... најверојатно си во право ама who gives a fuck. Што е најлошото што може еден модератор да ти го направи? Да те банира перманентно од форум... Вау, животот значајно ќе ти изгуби на квалитет ако се случи тоа. Мое мислење, опуштете се и не се замарајте за вакви работи.
Ma kakvi virtuelni likovi seto ova e Siva materija,...lugeto sto sakaat da izbegat od ramkite na svoeto bitie nezadovolni frustrirani ke recat vortielen svet ...ova ne se izmisleni likovi kako vo prikaznite ova se vistinski luge tie ako navredat ke navredat. I nadvor ako znaat da prostat ke prostat I nadvor ..virtuelnosta e samo maska pod koja se krijat neiskreni likovi over onde sekade

• Ми се допаѓа
Реакции: Метаморф