Marcello

Староседелец
17 декември 2014
116
58
1,028
33
Не знаев каде да ја отворам оваа тема и решив тука во Хоби затоа што и тоа некако прераснува во хоби со тоа што се собираат броеви од едно списание и се прави колекција.

Јас во мојот досегашен живот кога се запознав со списанијата почнав да купувам се и сешто. Секоја фаза од животот ме интерисраа различни работи и прво тинејџерски работи па такви списанија купував, потоа списанија за IT технологија, интернет, компјутери, списанија за мажи и мода, списанија за музика..

Еден период потпораснав и веќе некако спласна желбата за читање списанија,но проработи желбата за пак да се вратам на читање списанија. Сега овојпат решив да се сконцентрирам само на едно списание на кое можам секогаш да му се навраќам на читањето и ќе стои колекционерски во мојата соба на полицата за книги.

Моментално го купувам списанието National Geographic српско издание иако имам и два три броја хрватски. Не ги имам сите броеви по ред бидејќи не редовно го носеа кај нас а и беше до сега малце поскапо. Сега откако разбрав дека е намален на точно 50 денари решив и редовно да го купувам. Има што да се прочита, да се видат многу убави фотографии од природата, животни.. Кај нас во трафиките го носат со закаснување што значи секој ден стар број од пред два месеци е во продажба.

Oвој јунскиот број ми направи големо задоволство и причина да зацртам цел поредовно да го купувам списанието. Темата на овој број е Планета или пластика, тема кој ги засега сите луѓе на оваа планета земја па и кај нас во Македонија.

339078aec3beae210706f74cd2ba92d4315877f2290f0b73463058f24b943a58.jpeg


Други последни броеви
a343b8365fefb24bf516ba2799f2fbaa5ce7d58f78ac380c7e3f92362fd65e15.jpeg
788cbd4f729bfa9ff732a0064e3d4b1d8f274a292df17cac58d21ba5367bb86a.jpeg
27dacd0449d4b7f6a0efdcea09e1eb056ee9226463b835dc7416aa6863f23dd1.jpeg


За оние кој професионално или како хоби се занимаваат со фотографија е и инспирација и мотив за фотографирање. Има предобри фотографии.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

dovefox

Истакнат Член
21 октомври 2018
38
23
108
И јас од време на време купувам и читам списанија со теми за мода и животински свет,па и по некое трачарско. :rofl