Овде пак ќе ги обвинам родителите. Зошто тие или се срамат да зборуваат за тоа со своите деца, или се пак не заинтересирани. Јас уште со првата менструација го добив сексуалното воспитување. Мојата мајка ми објасни се. Ми ги објасни сите последици од првиот секс и општо од сексот. Ми рече, не брзај за првиот секс, посебно немој да криеш од мене, зошто се се случува, може да се случи искрвариш многу, а ако премолчиш може да биде и лошо, јас сум тука за тебе секогаш. Бебе не се прави со бакнување, туку со секс...и тука следи целото објаснување од почеток до крај. Па потоа следат сите предавања околу менструацијата и плодните денови, знаци за бременост, предавања за абортус и др. Буквално се ми беше објаснето, без срам, без цензура и заобиколување. И ме научи дека нема бебе направено по грешка. Зошто ете ме едуцирала, па смета дека треба да знам дека ако имам секс и ако останам трудна не е по грешка.
Но, денес е битно да се каже имав секс. А после оп како така трудна сум, како така сум фатила болест некоја. Сирота таа по грешка се.