Светско првенство за мажи 2013 Шпанија

Butterfly^^

Истакнат Член
7 јануари 2013
239
271
373
Реално гледано репрезентацијата ни е ослбаната.Сите знаеме каков играч е Наумче Мојсовски , но мислам дека не е доволно спремен за ова светско првенство.Истото и со Филип Миркуловски.И сварно не можам да го сватам Шундо бе.Голови не можевме да постигнеме подолг период.Единствените голови ги постигнувавме преку Столе.Шундо Столе го остава на клупа а Ванчо го форсира (facepalm)
Друга работа е што немавме среќа.Многу стативи.Во целост мислам дека одбраната беше солидна.Единствено у напад не ни одеше.Тоа е тоа.Ајде повеќе среќа со Русија..

• Ми се допаѓа
Реакции: Сара.13 and Hkakashi

Angiie

Истакнат Член
16 февруари 2012
506
639
93
Почнавме слабо, но сепак нашите се трудеа со сите сили.
Противнициве убавосогледале дека не се снаоѓаме кога се поставени 3+3, па така ни ја почнаа утакмицата и ни беше тешко да постигнеме гол.
За време на целата утакмица се играше фластер над Лазаров, човекот не можеше да мрдне. Не памтам да се случило во натпревар да постигне толку малку голови. Значи единствена шанса му беше тој еден контра-напад кога се најде сам, а пеналите си се друга прича.
Видоа Исланѓанчињата дека му тргна на Стоилов, па на неколку пати и на него се фрлија.
Манасков БРАВО!!
Борко-исто. Убави топки спречи да влезат во мрежата, е сега тоа што се враќаа повторно во рацете на противникот-виша сила :D
А и оној нивниот што беше на голот машала не паѓаше подолу, ама и малце повеќе среќа имаше што нашиве стативата ја погодуваа речиси на секој шут. Додуша доби и една топка во фаца, ама верувам дека ја заборави после победата. :giggle

• Ми се допаѓа
Реакции: Slims

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
На Лазаров не му играа фластер, му врше притисок, таква им беше одбраната, додуша може да се каже полу-фластер, бијдеки фластер ако играа Лазаров немаше да прими топка, а тој направи 7-8 асистенции.

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Исланд ќе загуби од Данска .. Али ние да ја тепаме Русија 4+ тешко...

Абе да, така излегува дека ќе биде потешко против нив, но немора да значи. Да го имаме истиот Борко од вчера и денес, и нападот да ни е подобрен ќе биде жустро. Пак ќе кажам мора да разработат повеќе шаблони, вчера игравме ептен на сила, никаква игра, мора да играат повеќе преку крила, Темелков само трча нагоре-надоле, случајно ако дојде топка до него ќе шутна од некоја ситуација, Манасков сите постигнати голови од контра-напади. Против сите кога играме играчите се сконцентиррани на Кире, Мојсовски треба малку да им текне да сменат тактика.

• Ми се допаѓа
Реакции: Сара.13 and Butterfly^^

Angiie

Истакнат Член
16 февруари 2012
506
639
93
Але-але...напред Македонија. :D

Не знам за вас, ама јас повеќе сум возбудена за натпреварот во петок. Мора да им вратиме на Данците за поразот од европското. Па шо, не тепаа само голче разлика :D

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati and Butterfly^^

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Ајде Македонијо !!!
нема два минута :eek судијо сестру селску гнасну педерску у уста !
Аее да изедначимо !