Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ти успеваш она што никоја досега не успеа да го направи кај мене. Успеа да ме седнеш под туш и само да седам и размислувам додека водата паѓа врз мене и дури да не приметам дека се потрошила целата топла и почнала ладна вода да тече. Успеваш да ме натераш да се запрашам кој сум јас, што правам, што сакам? Успеваш да ме воздигнеш на ново ниво, некаде каде никогаш порано не сум бил. Ми даде надеж дека не е се` загубено со оваа планета. Почна да го осветлуваш мракот околу мене, моите мисли се Ти... Но не го сакам ова што сега го мислиш. Не, не правам будала од луѓе кои ми значат и за кои имам чувства. Тоа е исто ко да правам будала од самиот себе си и исто како да ги негирам сите тие чувства. Јас, човекот кој им дава преголемо значење на чувствата, уметноста ја гледа преку чувствата и нивната експресија...зарем би ги погазувал своите чувства? Зарем би станал она кое го негира целиот живот? Зарем...

turop

Активен Член
15 март 2012
105
68
28
Да можев да ти кажам колку те посакувам,дека те сакам,посакувам да можам да го вратам времето и да го направам тоа.сега само знам дека постоиш некаде.се плашам да не те сретнам некаде и повторно да се заљубам во тебе.сакам да знае дека ни еден поминат ден не помина а да не помислам на тебе.

Gemini

Староседелец
24 мај 2012
2,478
5,077
1,153
Wind Of Change
Не можам да живеам без тебе посакувам и да остареме заедно опкружени со внуци..Секој момент без тебе е празен ти си тој кој ми го исполнува животот..ТЕ САКАМ :*

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
сеуште ТЕ САКАМ после толку време...
и сеуште го чувствувам твојот мирис како да си до мене :place

• Ми се допаѓа
Реакции: Rosana and turop

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Не знаеш како ми беше.
Не знаеше како е да те боли секој мускул од телото додека се напрегаш да не се расплачеш пред оној кој тоа најмалку го заслужува.
Не можеше да ја почуствуваш мојата болка додека се трудев солзите да не ми го размачкаат по очите остатокот од маскарата...
Колку и да се трудеше да покажеш дека ти значам, твојата оддалеченост и твоето студенило беа насекаде околу мене.
Колку и д
а се обидував да се лажам себеси дека она што го имаме е совршено, еден мал, минимален дел од мене секогаш знаеше дека ти не си дојден за да останеш.
Случаен минувач кој прашувајќи за насока, се задржа малку повеќе од планираното.
Не требаше да ти дозволам да останеш но ете. Ме понесе идеалот. Она што мислев дека е идеално.
Боже, колку бев далеку од идеал! Погрешна слика за реалноста. Гледав единство од бои и тонови кои сепак постоеле само во мојата глава.
Му верував на срцето. По ѓаволите, секогаш така правам!
Кога беше ти во прашање јас газев преку сите свои принципи и дозволував се.
До кога?
Додека еден ден не си го спакував куферот и решив да отидам од се. Да, на кратко. Но многу работи се разјаснија...
Не знам дали беше до дождот, дали беше до далечината или можеби до тебе... Но некако престана да ми недостасуваш.
Како воопшто и да не си заминав од тебе.
А беше тоа крајот. Крајот на нешто што траеше долго, нешто што болеше многу.
Ти никогаш немаше храброст да се извлечкаш далеку од мене, иако никогаш не беше доволно блиску.
Една работа сфатив тогаш... Големите краеви се уште поголеми почетоци.

• Ми се допаѓа
Реакции: freak and turop

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
If I were a swan, I'd be gone.
If I were a train, I'd be late.
And if I were a good man,
I'd talk with you
More often than I do.

If I were to sleep, I could dream.
If I were afraid, I could hide.
If I go insane, please don't put
Your wires in my brain.

If I were the moon, I'd be cool.
If I were a rule , I would bend.
If I were a good man, I'd understand
The spaces between friends.

If I were alone, I would cry.
And if I were with you, I'd be home and dry.
And if I go insane,
Will you still let me join in with the game?

Цел ден ја свирам и пеам...Да можам би ти кажал се`. Да можев барем еден твој поглед да украдам...да можев барем еден твој допир да почувствувам. Да можев...
...if I go insane,
will you still let me join in with the game?...

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Дали те повредува тоа што пробувам да ти дадам крилја за да и ти можеш како мене да сонуваш со отворени очи , исто како мене што ме повредува тоа што сакаш да ми ги исечеш крилјата и да ме осудиш на живот соочен со реалноста без бегање на момент во убавата фантазија.Јас сум непоправлив визионер , прифати ме, и јас ќе се потрудам да те прифатам тебе и твојата строга реалност.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena