Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Ноќва е бедем околу последните атоми на моето постоење, затоа што не погледна ниту еднаш во небото наше украсено со нецелата месечина, наситена со гладот на црното мастило, можеби се лажам себе си дека е есен и се е овенато во златно жолто, одраз на сонцето уморно, во очиве зимзелено, како најава за нешто студено што извира со треперливо цутење на усните ти, со модро бакнување, кое почна и не застана до твојата снага истурена во горчливиот вкус на изворот на недостасувањето, мое и твое, кое заспива некаде измеѓу мене и тебе, одвоено и распнато во коренот на крстот издлабен со непребол, распрскан со дождот натопен врз крилјата детски и сино пенливи, не допирајќи ја земјата, со дланките подадена молејќи за туѓи животи во кои изникнавме со цвеќињата одамна, без да те сети, во сонот да те запроси, со црна срма да лута и проси, за воздишка недопрена, што не те возвиши и не ме воздигна над нас, пред нас, во бескрајот на муграта која гори со искрите на космосот, кој носи ѕвезди долгокоси, гердан од моите солзи, на градите кои тајно во срцето ги носиш.

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Iris*

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Ти, шепот во нечии усни нежни, јас, дожд капнат врз нечии коси, толку не има насекаде, можеби и ќе се сретнеме во нечии очи, од нема шега натопени.

• Ми се допаѓа

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
842
1,432
1,103
Во светот на сенки и шепоти само ти ја разбиваш тишината, како дожд се истураш врз телово, ја миеш тагата, ми правиш виножито во душава.

• Ми се допаѓа
Реакции: BaceE and Achernar

BaceE

Нов член
26 октомври 2017
17
8
3
Како што ме гледаш со поглед неспокоен така јас те чекам тебе
Како што розата наутро се буди кога сонцето изгрева така јас те чекам тебе
Како што месечината ноќе свете така јас те чекам тебе
Како што ветрот го носе секое паднато лисје така јас те чекам тебе

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Се заљубив повторно во тебе и тоа е чудесен дар, среќен сум и се ме врти, се ме игра во солзите на есента, како братска судбина со една девојка.

• Ми се допаѓа
Реакции: Iris* and BaceE

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
842
1,432
1,103
Те сакам бескрају на нежноста, тебе, што во се те пронаоѓам, во росата што ја капе розата наутро, во топлината со која сонцето ги гали градиве, во трепетот на ѕвездите и сребрениот сјај на полната месечина.
Те сакам единствен, ти што со своите меки стапала не газиш по земјата, туку по срцево мое, те сакам тебе и златната прашина што го прати чекорот твој.
Секој мој чекор низ осаменоста ме носеше право кон тебе, и не ми важен патот што треба да се мине, додека пред себе ја гледам твојата насмевка, и трњата што ја параат кожата не можат да го избришат мирот во мене од погледот на твоите очи.
И помислувам понекогаш, како е всушност добро тоа што ми фали малку разум, зошто кога би го следела само својот строг ум не би била она што ти ме направи, среќна жена.
Се осмелив твоето срце да биде мој дом и не жалам, верувај и корењата свои би си ги потсекла, и крвта своја со твојата би ја помешала, па нека чука едно срце, една душа.

• Ми се допаѓа
Реакции: Achernar

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Само потрај, можеби до вечноста, моја и твоја, несудена ко прстен за еден живот, во кој си ми потребна ти и твојата светлина на дланкиве со која го милувам лицево секое утро и не сакам да мислам на ништо друго, освен на мирисот од твојата коса неврзана, сакам кога со прстиве, прамен по прамен ти ги откривам усните со златниот поветерец на есента, да ги допрам со моите.

• Ми се допаѓа

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Ne me boli toa sto trebase a ne go doziveavme tuku me boli toa sto go nosam a go umrtvuvam za da polesno go pominam denot.

• Ми се допаѓа
Реакции: Achernar