Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Зарем не се ова зборовите кои веќе ти ги кажав?
Оние кои и ти ги кажуваше..
Така често..

“Nismo se tražili, samo smo se našli… A sada tako nađeni kao da se opet tražimo. Možda je to smisao ljubavi, ta lepota neizvesnosti… Čekanje na nedočekano, nadati se u beznađu, grliti se bez zagrljaja, ljubiti se bez poljubaca, prožimati se u mislima… I spoznaja da smo tu negde. Tako blizu a tako daleko…”

- Balašević

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Kazuvam deka zgresiv sto te cekav celo ova vreme ( 1 godina ) i ustvari da vidam deka ne vredis ni za edna minuta cekanje
i da dodadam deka mi upropasti 4 meseci od mojot zivot vo koi samo lazese
мискузи шо цитирам (у последно време навика ми стана ова) АМА... како тоа некој ти упропастил 4 месеци што лажел? Па ти неморало да и` веруваш за после да цмиздриш што не излегло ко што твојот розов сон се одвивал.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Coci8

Староседелец
26 април 2013
106
55
1,038
42
Skopje
мискузи шо цитирам (у последно време навика ми стана ова) АМА... како тоа некој ти упропастил 4 месеци што лажел? Па ти неморало да и` веруваш за после да цмиздриш што не излегло ко што твојот розов сон се одвивал.

Е тоа ти е
љубовта е слепа

monika88

Истакнат Член
1 април 2013
453
645
193
36
Неготино
секоја моја желба ми ја остваруваш,знам дека тоа си по професија но пријатно ме изненади,неможам да ти опишам колку си ме израдувал,фала ти срце
сега имам масичка за седечка и лежечка позиција за лап топот,благодарение на тебе:*

• Ми се допаѓа
Реакции: Photographer

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Сакам се твое напишано да го покажам на цел свет,само тоа имам....
Не,не сакам ништо да обновам,само сакам да ти кажам дека остана свето иако помина.
Можам да кажам и дека сум рамнодушна,не за тебе како личност,рамнодушна до степен да можам да контролирам и да не поминувам низ истата убавина која има сила да разболува.

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Сакам да ти кажам дека ме изморуваш,не знам повеќе како да ти докажам дека те сакам.Стануваш досадна и се плашам дека кога еден ден це разбудам ќе биде крај.Или направи нешто во блиска иднина,или крајот не е далеку... (worried)

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Некогаш се чудам размислувам и се прашувам зошто баш ти, зошто баш тебе те избрав од сите други.
Потоа доаѓаат денови како денешниот, и ти ми ги знаеш чувствата и мислите без да ти ги кажам. И тогаш сфаќам зошто баш ти си таа од сите други.
Кога ќе дојдат таквите денови се мислам кој дар да го измислам од каде да го донесам, за да ти заблагодарам за се’ што направи за мене, и за човекот во кој ме претвори.
Кога сум со тебе...заборавам на се’.
Имавме период драга кога страстите ни умираа, се плашев дека ова што го имаме ќе изумре, а потоа се појави ти повторно, во ново светло....и ги урна сите стравови кои вирееа во тебе.
Ти благодарам....

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Сакам д ти кажам...
Секој ден имам по нешто да ти кажам.
Се заљубив, ми се врати насмевката ама изгледа за кратко.