Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Најдобро од се е што конечно можам да зборувам без болка за тебе.
Само насмевка и ветер кој ја носи подалеку и подалеку. Ах колку сум среќна што конечно дојде времето на успокојување. :D

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Најдобро од се е што конечно можам да зборувам без болка за тебе.
Само насмевка и ветер кој ја носи подалеку и подалеку. Ах колку сум среќна што конечно дојде времето на успокојување. :D
Hallelujah.

• Ми се допаѓа
Реакции: Марија

crvenkapa

Староседелец
15 јануари 2013
235
593
1,093
Испишувајќи ја и последната страница од полупразната книга, ставив точка на минатото и можната иднина..Некои прашања ќе останат неодговорени, некоја болка неодболувана, среќа недоживеана, и една мала вистина..на местото каде што некогаш гореше оган, сеуште тлее жар..но ветриштата се неповолни..наскоро ќе остане само пепел како единствен сведок за љубовта која неповратно замина...

Rosana

Староседелец
24 јуни 2012
267
499
1,063
Baby, I'm too lost in you
Caught in you
Lost in everything about you
So deep, I can't sleep
I can't think
I just think about the things that you do
I'm too lost in you

M.Adams

Истакнат Член
16 јануари 2013
82
96
118
Сакам да ти кажам, дека сме станати премногу сериозни, спонтани сме само кога треба да одлучиме што ќе вечераме или кои тренерки да ги облечеме за пешачење. Ова темпо на живот ни ја убива дел по дел сета креативност, романтичност, наивен оптимизам кој некогаш го имавме а кој правеше да се чувствуваме така живи и полетни.
Дај да го офарбаме ѕидот во некоја драч боја, да ставиме шарени тапети, да го смениме патот по кој одиме на работа, стилот на облекување, да слушнеме нови песни...што да е, макар и ситници, оти вака веќе не бива.

• Ми се допаѓа
Реакции: Марија