Сакам да кажам/прашам (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
синојка тргнав со мојот афтомобил до бензиска да купам нешто и ќе погинев заради еден див зајак возев пеку 100 километри на час. НЕКА ПОВЕЛАТ СИТЕ КОЈ САКААТ ДА ЈАДАТ ДИВО МЕСО, ЕБАТИ ЗАЈАКОТ ЌЕ МЕ ТУМБАШЕ СЕГА ЌЕ МИ ПЛАТИ ЗА СИНОЈКА МЕЗЕ СО ПИВО МЕРАЦИ
Ја сум против убивање на животните, но несакајќи оправдувам поарно неговито живот отколку твојот.
Пријатен ручек :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Marchisio

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
синојка тргнав со мојот афтомобил до бензиска да купам нешто и ќе погинев заради еден див зајак возев пеку 100 километри на час. НЕКА ПОВЕЛАТ СИТЕ КОЈ САКААТ ДА ЈАДАТ ДИВО МЕСО, ЕБАТИ ЗАЈАКОТ ЌЕ МЕ ТУМБАШЕ СЕГА ЌЕ МИ ПЛАТИ ЗА СИНОЈКА МЕЗЕ СО ПИВО МЕРАЦИ

само напред, такви животни заради кои може да се загине не жалам...:x

• Ми се допаѓа
Реакции: Marchisio

Primrose

Староседелец
14 февруари 2012
683
1,287
1,093
your nightmares....
само напред, такви животни заради кои може да се загине не жалам...:x
Ќе се воздржував, ама на вакви коментари морам да промрчам.
Зајакот е виновин кога некој вози 100км на час?? (wasntme) (ако добро прочитав)
Сепак животните се суштества без разум, не знаат дека можат да напакостат некому, за разлика од човекот кој треба да знае што се може да се случи кога вози пребрзо- не поради животните, туку поради самиот себе. :)

Marchisio

Староседелец
4 јуни 2012
551
902
1,093
Ја сум против убивање на животните, но несакајќи оправдувам поарно неговито живот отколку твојот.
Пријатен ручек :)
и јас сум против убивање на животни но ова беше случајно не беше намерно јас да го избегнам бидеќи ми излезе пред колата и се случи, а малку фалеше и јас да погинам со се него

• Ми се допаѓа
Реакции: Selma

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Ќе се воздржував, ама на вакви коментари морам да промрчам.
Зајакот е виновин кога некој вози 100км на час?? (wasntme) (ако добро прочитав)
Сепак животните се суштества без разум, не знаат дека можат да напакостат некому, за разлика од човекот кој треба да знае што се може да се случи кога вози пребрзо- не поради животните, туку поради самиот себе. :)

Во ред е, те сваќам, ги сакам животните ама не повеќе од човек..Знаеш ли колку собраќајни несреќи се случиле толку поради животните кои не знаат дека можат да ти напакостат.
Пред некое време на автопат ни претрча куче пред кола, остај што го скрши предниот дел и направи штета, не е битно, да немаше добра контрола врза колата може ќе дојдеше до поголема...
За тоа сакам да кажам во овакви случаи побитно ми е да не настрадаат луѓето,
но доколку видам намерно изживување со животни исто така реагирам, и не трпам такво нешто...

• Ми се допаѓа
Реакции: Marchisio and UnFleur
Статус
Затворена за нови мислења.