Може, мртов пијан од љубовА и како може ден на вљубени да биде во ист ден на мртви, денес е задушница, и пак во ист ден на пијаници Св.Трипун?Ај кажи ми ти?
А и како може ден на вљубени да биде во ист ден на мртви, денес е задушница, и пак во ист ден на пијаници Св.Трипун?Ај кажи ми ти?
Затоа што народот го заболе за знаечњето на празниците. Битно вечер ќе се опијанат, и изебат. исто како шо за божик се налапаа јадење. Битно е да се слави. Не е битно дали бајрам или ханука.А и како може ден на вљубени да биде во ист ден на мртви, денес е задушница, и пак во ист ден на пијаници Св.Трипун?Ај кажи ми ти?
Ден на вљубените е кај католиците, а не кај православните(освен ако си католик). А тоа што задушница и Св. Трифун се на ист ден, тоа е веќе вистинското прашање.А и како може ден на вљубени да биде во ист ден на мртви, денес е задушница, и пак во ист ден на пијаници Св.Трипун?Ај кажи ми ти?
А што менува тоа дека се?Што е контрадикторното?Ден на вљубените е кај католиците, а не кај православните(освен ако си католик). А тоа што задушница и Св. Трифун се на ист ден, тоа е веќе вистинското прашање.
Тоа ништо не менува, но сакав само да потенцирам дека Св. Валентин, Св. Трифун и задушница се на ист ден, но едниот празник е кај католиците, а другите два се кај православните.А што менува тоа дека се?Што е контрадикторното?
исто како нескафето 3 во 1, што е чудно.А и како може ден на вљубени да биде во ист ден на мртви, денес е задушница, и пак во ист ден на пијаници Св.Трипун?Ај кажи ми ти?