Јас се извинувам ако пишувам неразбирливо, но тоа е бидејки работам и нешто друго во мегувреме.Нематеријални светови не дискутирам. Материјалниот свет има фрекфенција и не знам како тоа „функционира на принципот вибрација“ функционира. Ако си желна објасни ми го тој принцип (не зафркавам, стварно не знам каков е тој принцип).
Помеѓу радио-станиците има материја, ама нели немаме радиостаници? Какви се тие „Празни фрекфенции“? Просторот во кој радиото функционира е исполнет со материја. Материјата не одбира какви фрекфенции ќе пренесува туку само пренесува. Во зависност од енергијата на бранот кој се пренесува и во зависност од материјата која стои измеѓу приемникот и предавателот зависи што ќе стигне и со колкава амплитуда.
Ај ке се обидам да се сконцентрирам.
Мислам дека не морам да ти објаснувам опширно. Нештата вибрираат. Се вибрира. Нивото на енергијата на таа вибрација ја одредува фрекфенцијата. (тоа сакав да го кажам, уште еднаш се извинувам ако треснав глупост)
Како што вибрира материјалниот свет, така вибрира и нематеријалниот, но на многу повисоко ниво, затоа невозможно е да го опфатиме со сетилата.
Помеѓу радио станиците има простор, меѓутоа тој простор може да се пополни. Кога би се отвориле повеке радио станици, не би бил празен, додека на нематеријалниот свет нема празнини (и да има, тие фукционираат како премини и се многу мали, но штом имаат функција, јас не би ги нарекла празни)
Како што и сам кажуваш, дека материјата не одбира какви фрекфенции ќе пренесува туку само пренесува, во зависност од енергијата на бранот кој се пренесува и во зависност од материјата која стои измеѓу приемникот и предавателот, така е и во нематеријаниот свет.
Разумот не одбира (освен свесниот и добро истренирам разум) каква фрекфенција ке пренесува, туку само пренесува. Информациите кои ја сочинуваат таа фрекфенција влегуваат во тој разум, а потоа тој одбира со која од нив ке се идентификува (тоа зависи претежно од околностите и од способноста на самиот разум да расудува)