Сакам да кажам/Сакам да прашам

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Направив така и дадов и линк од блогот и од овде пошто секогаш паралелно ги постирам на сите три места.
И во групата се постирани месец дена пред да ги објави девојката.
И администраторката ми се заканува со адвокат и суд за стварање неред,наместо да реагира.
Па зар`жи и ти. Кажи ѝ нека повели па ќе си ги измерите и ќе ти плати оштета. Датумите покажуваат во твоја корист и нема што да се плашиш. Друго е што многу е тешко да даваш авторски права на интернет и тешко дека суд ќе се замара со тоа.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Направив така и дадов и линк од блогот и од овде пошто секогаш паралелно ги постирам на сите три места.
И во групата се постирани месец дена пред да ги објави девојката.
И администраторката ми се заканува со адвокат и суд за стварање неред,наместо да реагира.

Ти се заканува со суд? :eek: :D Нешто е збунета изгледа, паники и тие ствари...
Како шо вика егзистенс ако не се постирани како заштитени (нет-весници, портали, сајтови кои објавуваат такви на пример) никој никого не може да го суди, плус е прашање дали се постирани под никнејм или под вистинско име.
Ваљда најмногу што можеш е виртуелно да ги посрамотиш.
I guess...

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and Lena

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Сакам да кажам...2 август - цела држава не работи, а јас чмаам на работа (facepalm)

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Како ја викале кафеавата боја пред кафето да се појави на сцена?
Или портокаловата пред портокалите да почнат да се јадат меѓу рајата?
th_template-philosoraptor.jpg

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Повеќе ништо не очекувам ниту од себе си, ниту од некого, ниту од животот општо. Не правам никакви планови, не се замарам со размислување околу опции и правење калкулации, се до крајниот момент. Не размислувам повеќе за тоа што ќе ми се случи во иднината. Кога ќе бидам на некаква раскрсница во животот, во тој момент ќе ја донесам одлуката за каде ќе идам понатаму. Не ме интересира минатото, тоа што било, било. Од сега само сегашноста ми е важна, како се осеќам моментално, дали ми годи сега или не. I'll just go with the flow. Од премногу очекувања, НИШТО НЕ СЕ ОСТВАРУВА.

• Ми се допаѓа
Реакции: Ghtalpo and Lady*

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
сакам да кажам....еден совет на мој другар за девојка му: друже, вистинската љубов се искажува во живо, а не од што ти се скурчило па на facebook! :giggle

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
Денес најдов три мои поеми на една страница,постирани од некоја девојка како лично нејзини.
Како можам да ги заштитам моите поеми кои сум ги постирала по нет?
Ја контактирав администраторката,и кажав што е и како е и таа вика ќе ја праша девојката,ако девојката не признае дека тоа се нејзини поеми ќе ме дадела на адвокат што под поемите сум напишала коментар дека тоа се мои поеми,заради стварање неред во групата.
Ќе одам на суд заради коментар во кои тврдам дека тоа се мои сопствени поеми????
:eek
Пусто его,цел живот против него војуваме,а еден момент е доволен за да му робуваме. :(
Дај им све од себе,нека се наситат

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Добро и кај вас ли има реклами на секој агол од екранот и при секое рестартирање или како и да се вика на форумот се појавуваат се повеќе и повеќе? И ги има само на windows 7 на ubuntu на пример ги нема.