Сакам да кажам/Сакам да прашам

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Која будалетинка сум јас. Си закажав на фризер за осветлување на косата, дојде денот и да одам, а што боја сакам да си ставам уште не сум решила.
Кафеава, плава или црвена...
Битно последен ден црнокоса! :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi and Y1K991

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Сакам да прашам нешто. Бидејќи секогаш сум назад со информациите и новостите што се случуваат во реалниов па и виртуелниов живот, што е работава со "селфи"?

• Ми се допаѓа
Реакции: Точка

SaraFighter

Староседелец
1 август 2013
178
479
663
А каков данок имаме ако не рамен?

Јас не би рекла дека треба да вежба, особено по пад, и не ми делува дека има поврзаност со низок притисок. Најубаво @Photographer на доктор, да не шпекулираме :)
Кажувам совет од лично искуство бидејќи тоа работам,само дадов совет негово е да одлучи што ќе прави :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,121
1,683
Денес некој колега раскинал со девојката со која бил во врска 2 недели, а ја знаел месец фдена и вели:
-Не можам без неа.
Изгледа таа била воздух. Или вода, или можеби срцето кое му пумпа крв во вените.

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN, Gemini and Selma

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
СДП Значи како да и објасниш дека дете од 8 години не може да јаде,пие и троше исто толку колку дете од 18 години? Ако него го најадува парче пица или лебче и три ќибапи,мене не! Детето ниту излева петок и сабота - да не правиме муабет за кафиња мафиња и слични ствари - ниту е доволно возрасен за да троше на алкохол, патики и слични работи кои за мене се неопходни. Да не зборуваме за тоа дека сум матурант и каде каде ми требат повеќе пари отколку нему.Ама не! Никако да разбере! Или жената е луда и стварно не сфаќа, или ме мразе до тој степен. Трето нема. Ме напни со негативна енергија у пм :mad: ама ако ќе дојде ден кога ќе го бараш добриот и фин Давор кој тогаш ќе биде студен, незаинтересиран и ќе нема време за тебе. Само се молам тој ден да дојде што е можно поскоро.

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
31
домче
сдк... накаде сакам да апелирам, ама не најдов точно место...

Значи, во нашиов оскуден јазик фали начин на обраќање на кој ќе направите соговорникот да се чувствува почестен од самите зборови...

Пример, му позајмуваш на некој налив, тој пишува, ти го враќа и ти вика „ ФАЛА“
Ти се насмевнуваш и одговараш со „Ништо, повели и друг пат“ или скратено само „ништо“

Пример број два
За роденден поклонуваш точак некому. Тој радосен те гушка и ти вика „ ФАЛА ЗА ПОКОНОТ!“
Е, тогаш треба да одговориш со „ми беше задоволство“ , „драго ми е што ти се допадна“ или било каков достоен начин...
А НЕ СО „ НИШТО“...

„фала - ништо“ е фраза која се однесува на бесмислени работи... позајмување налив, ѕвонење од нечиј телефон, помош во препишување и случна глупост
НО!...доколку некој ти речи фала за букетот, кретенски е да му речиш НИШТО!... што „НИШТО“? Ништо не вреди, ништо не ти значи, ништо не е то за господина?
Глупо е , треба да се покажи малку дека и тебе ти значи тој подарок и дека е вистински вреден, безразлика што е!

• Ми се допаѓа
Реакции: Selma

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Знам кој е и тема имав некаде отворено. Токму и на тоа мислев дека целиш, всушност рамен данок е исто што и пропорционален. За тој што зборуваш ти терминолошки се води како еднаков данок.
Не е исто рамен и пропорционален данок всушност они што сакаат да кажат е дека даночната стапка за сите даноци е иста ако исклучиш ддв. Затоа користат погрешна терминологија и тоа оди на нерви исто ко што ја тупат за акцизите на нови автомобили има попаметно решение од акцизи ама тоа е...

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,121
1,683
Се будиш во три наутро, и ги слушаш звуците на штрковите. Стварно пролетта пристигна.

Sent from my ST21i using Tapatalk