Сакам да кажам/Сакам да прашам

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Орајт, фала што ме просфетлисте за градот на Конзулите : ) Битола нема аеродром,нема ни Куманоо, али аеродром има трењарке : )
Moдератори нека ни ги префрљиф мислења у тему за град Битола. Како и да е ја сакам кд тк да искачам тамо и да си пројду лудо
А да, ако ме пушти девојка ми нели : )
Аџи Тепе шо е? Логоварди? Српци?

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Орајт, фала што ме просфетлисте за градот на Конзулите : ) Битола нема аеродром,нема ни Куманоо, али аеродром има трењарке : )
Moдератори нека ни ги префрљиф мислења у тему за град Битола. Како и да е ја сакам кд тк да искачам тамо и да си пројду лудо
А да, ако ме пушти девојка ми нели : )

http://mk.geoview.info/adi_tepe,1042047779n
http://www.myaviation.net/search/photo_search.php?id=00415090

:)

Ок, не се баш аеродроми, тревнати полетно слетни патеки е дефиницијата, важно да лета нешто...:pusi

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
http://mk.geoview.info/adi_tepe,1042047779n
http://www.myaviation.net/search/photo_search.php?id=00415090

:)

Ок, не се баш аеродроми, тревнати полетно слетни патеки е дефиницијата, важно да лета нешто...:pusi

Aџитепе ? Спортски аеродроми, не ми е јасно како на времето се препуцавасфа за едн обичан аеродром. Прво почнасфа Комити и Чкембари а после тој се пребаци у реалан живот. Тепачка у Крани даавно тисуќе неке измеѓу битолчани и скопјани за ич ништо
И ја пцују од други градови кд сам на кошарку, ама тој га праву док сам тамо, да се испуцам навивајке и пуцавјке, да навивам за мој тим, да пцују други инволвирани у утакмицу, судие,играчи, делегати,противнички навивачи, али никад не ми се стфорила општа мржња спрема народ од друг град. Доро малце ме нервира штипска цицијашка страна и охридско арогантна неуслужна перспектива
Друго е сфе океј, нели : )
Знам дека има Аџитепе и остали спортски , муабет беше за праф онј скопски аеродром, за кој се препуцавасфа у девеести

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Aџитепе ? Спортски аеродроми, не ми е јасно како на времето се препуцавасфа за едн обичан аеродром. Прво почнасфа Комити и Чкембари а после тој се пребаци у реалан живот. Тепачка у Крани даавно тисуќе неке измеѓу битолчани и скопјани за ич ништо
И ја пцују од други градови кд сам на кошарку, ама тој га праву док сам тамо, да се испуцам навивајке и пуцавјке, да навивам за мој тим, да пцују други инволвирани у утакмицу, судие,играчи, делегати,противнички навивачи, али никад не ми се стфорила општа мржња спрема народ од друг град. Доро малце ме нервира штипска цицијашка страна и охридско арогантна неуслужна перспектива
Друго е сфе океј, нели : )
Знам дека има Аџитепе и остали спортски , муабет беше за праф онј скопски аеродром, за кој се препуцавасфа у девеести

По тоа се познава нивото на `метрополизам` на рајата во Скопје, фалење со постоење на аеродром лол. Замисли лондончани да се курчат со Хитроу, Станстед, Гетвик или Лутон. Тешко замисливо нели?

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and parvati

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Сигурен, стариот скопски аеродром бил во денешна н.Аеродром :) Мислам на тој предвоениот, не на оној во Петровец.

Тогашен Петровац, имало база на екс-екс-ју авијацијата а воедно служел и како цивилен аеродром со летови за Белград и Солун, германците го бомбардирале 1941 и ги уништиле сите бомбардери на кралската ју авијација, истовремено над пистата во Куманово имало воздушни борби (таму биле стационирани ловци за одбрана на вардарска бановина). Битола имала некаква привремена писта (ливада) за време на прва светска дури биле французите во близина...

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Коју авијатичарску дискусију сам ви развија : ) И сфе е почело сс Битола, тоес дека ја као демек иам погрешну слику за тј град
А у кој град у државу ни не се живи за други, не се глеа пред сфое чергиче, не си глеа да му чури сфое оџаче, у никој
Завидни и сеирџиски смо си биле и ке си останемо, оговарачка фела смо нели : )