Сакам да кажам/Сакам да прашам

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
5,996
9,626
1,683
Normandy
Не мислев во тој контекст туку во стил дека не се во можност ни да видат дали има некоја пријава, да избришат мислење и слично. . .
Не стануваше збор за отварање теми и потикнување дискусија зошто таа задача јас не ја препишувам само на модераторите.
За пријавите што се мене тиче како модератор ќе ти кажам дека ги читам и најчесто ги решавам - во подфорумот каде модерирам.
 

alba

Староседелец
15 март 2012
1,426
2,014
1,123
За пријавите што се мене тиче како модератор ќе ти кажам дека ги читам и најчесто ги решавам - во подфорумот каде модерирам.
Браво за тебе ако се собирате у недела не ке можем 5 на рака да ти пишам :zelen
 
  • Like
Реакции: melpomena

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,391
9,099
1,683
Кушкундалево
Од тоа следува условот за деливост на број со 9 (кој вели дека еден број е делив со 9 ако збирот од цифрите е број делив со 9). Некаде 7мо или 8мо одд. ни го кажаа ова.
 

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,231
17,758
1,673
На сигурно
Од тоа следува условот за деливост на број со 9 (кој вели дека еден број е делив со 9 ако збирот од цифрите е број делив со 9). Некаде 7мо или 8мо одд. ни го кажаа ова.
Јас сум го пропуштила.

Дефинитивно нај забавен дел на форумот е делењето совети во љубовни проблеми.:zelen
 
  • Like
Реакции: existence

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,391
9,099
1,683
Кушкундалево
Јас сум го пропуштила.

Дефинитивно нај забавен дел на форумот е делењето совети во љубовни проблеми.:zelen
Има уште еден интересен факт кога сме кај 9. Било кој број ако го поделиш со 9 се добива децимален број со периодична децимала. Пр: 59/9=6,55555....=6,(5) , 83/9=9,(2) , 45/9=5,(0)

Околу второто, делумно се сложувам : ) Мене најинтересна тема ми е Телема, стално има линкчиња :biggrin
 
  • Like
Реакции: Хептаграм XI

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,391
9,099
1,683
Кушкундалево
Демек ти смета а? :)
Абе уживај, голема работа линкчиња имало, никој не ги отвара од тука, што се грижиш :)
Е зошто да ми смета? Не, воопшто. Не се грижам јас, има тоа кој да се грижи.
Ај сеа кажи колку е телемитското време.(happy)