Сакам да кажам/Сакам да прашам

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Погоре мислењава можат да се преместат во една нова тема? :D

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
СДК
Имам едно другарче и е во Германија и многу често го гледа тимот за кој навива. Дали треба да кажам дека сум болно љубоморна??? Епа јас не сакам Германија, туку Англија.(wasntme)

• Ми се допаѓа
Реакции: Aquarius

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Сакам да кажам дека не ја разбирам логиката на македонскиве медиуми! Како тоа пријателските натпревари на Македонската кошаркарска репрезернтација не се откупени за пренос , ама затоа на Алфа може да ги гледаш Турција , Хрватска , Србија ... Каде живееме не ми е јасно!
Сакам да кажам и ако пак има избори народов нетреба воопшто да искочи за да им даде на знање ако не ве бива ни едните ни другите откажете се нека дојдат поспособни од вас , а не и да се прават трошоци нонстоп за избори!

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati and МиГ 21

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Како тоа зборите, а не сте информирани во врска со темата? Едно милион пати на кајгана и по фејс пишаа и пак не ви е јасно. Нема преноси затоа што германците не ги пренесуваат. Единствено ги пренесуваат натпреварите на својата репрезентација (Германија). Стримови нема затоа што никој не го снима натпреварот, а и подобро е така (да можат селекторите да си пробуваат тактики на време за потоа на првенството да знаат што и како ќе се игра). И престанете да тропате како МРТ требало да пренесува или Сител или Алфа. МРТ има договор со ракометарите и фудбалерите. Со кошаркарите имаат Сител и Канал5, а они не можат да плаќаат пренос за еден натпревар со Германија бидејќи ниедна германска телевизија не го емитува турнирот. Стрим си обезбедува за нивните, нивната федерација. Разберете еднаш и престанете да 'ркате и плукате само. :mad:

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and Hkakashi

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Како тоа зборите, а не сте информирани во врска со темата? Едно милион пати на кајгана и по фејс пишаа и пак не ви е јасно. Нема преноси затоа што германците не ги пренесуваат. Единствено ги пренесуваат натпреварите на својата репрезентација (Германија). Стримови нема затоа што никој не го снима натпреварот, а и подобро е така (да можат селекторите да си пробуваат тактики на време за потоа на првенството да знаат што и како ќе се игра). И престанете да тропате како МРТ требало да пренесува или Сител или Алфа. МРТ има договор со ракометарите и фудбалерите. Со кошаркарите имаат Сител и Канал5, а они не можат да плаќаат пренос за еден натпревар со Германија бидејќи ниедна германска телевизија не го емитува турнирот. Стрим си обезбедува за нивните, нивната федерација. Разберете еднаш и престанете да 'ркате и плукате само. :mad:
Чекај ако нема пренос како тоа на алфа од истиот турнир ти одат натпревари на репрезантацијата на Турција , Хрватска , Србија ? Тоа објасни ми нашиве не се трудат доволно па мајката имаме ли ние спонзори еве ОНЕ на нивната тв можеше да ги пренесува само натпреварите на Македонија што ќе им донесеше некој корисник плус можеби ама кој да мисли.

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Чекај ако нема пренос како тоа на алфа од истиот турнир ти одат натпревари на репрезантацијата на Турција , Хрватска , Србија ? Тоа објасни ми нашиве не се трудат доволно па мајката имаме ли ние спонзори еве ОНЕ на нивната тв можеше да ги пренесува само натпреварите на Македонија што ќе им донесеше некој корисник плус можеби ама кој да мисли.
А кај пишува дека е истиот турнир? Виде ти негде да Македонија игра со Турција, Србија, Хрватска или Белгија? Разликуваш турнир од турнири? Ние играме во Германија на турнир што се вика Беко Супер куп, Србија, Хрватска, Белгија и Турција играат во Турција на турнир што се вика Спор Тото Светски Куп. Турците ако ги снимаат сите натпревари, не значи дека и германците ги снимаат. Башка Германија во последно време на репрезентативно ниво се многу слаби, па веројатно никој не ни сака да ги снима нивните на каша попара турнир.
И уште еднаш, како сега пак ONE да ги пренесува турнирите кога не се пренесуваат нигде. Башка не се телевизија, па да испратат своја камера и луѓе во Германија, боже сачувај. (facepalm)

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,528
443
Скопје
СДП некој да не знае до каде можам да купам ваква кутија за подарок во форма на срце? Гледав во Џамбо ама таму има само правоаголници и коцки..:unsure
559524_534221123259255_749166532_n.jpg

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
  • Ми се допаѓа
Реакции: Mila Kunis