Сакам да кажам/Сакам да прашам

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Ако сакаш физички да се решиш со некого, ете ти го ѕидот, земи и реши се со него. Член си на форумов речиси цела година помалку од мене и сигурно не знаеш подобро од мене како функционира и работи форумов. Да се откажував јас секој пат поради некој како тебе што не ми е ни до малото прсте нема смисла.
Не си ми ни дораснат со твоите глупи муабети. Да беше некој твој роднина настрадан во тие сообраќајки немаше да пишуваш глупи коментари и да се смееш на туѓата несреќа. А ако видеше подобро, никој не се шегува на сериозни теми, како болест, смрт и слично. Вака ќе се правиш фраер? Браво, ти честитам. Пофраер си од мене, поголем шегаџија си, поумен си.
Во право си, иначе дечкото што се прави 18-19 години, искрено според сите коментари што ги пиша, едноставно сваќам дека си имаме работа со мало, пргаво, неискусно, наивно и недозреено дете, значи и јас знам да пишам некогаш нешто на заебанција, како и сите!

Значи дечко чим бараш ти да се пресметаш на физички или психички начин, значи дека си кукавица која не знае ништо друго освем, кавга и тепачка, не те знам не ни те познавам, но искрено ке ти кажам, со овај ум што го имаш, не знаеш каква будала можеш да начекаш, коските можи да ти ги искрши!

Но ако сметаш да се справиш психички, прво би те замолил да ми објасниш каков е тој психички начин на решавање, тогаш ке правиме муабет со тебе.

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe and The Tramp

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Во право си, иначе дечкото што се прави 18-19 години, искрено според сите коментари што ги пиша, едноставно сваќам дека си имаме работа со мало, пргаво, неискусно, наивно и недозреено дете, значи и јас знам да пишам некогаш нешто на заебанција, како и сите!

Значи дечко чим бараш ти да се пресметаш на физички или психички начин, значи дека си кукавица која не знае ништо друго освем, кавга и тепачка, не те знам не ни те познавам, но искрено ке ти кажам, со овај ум што го имаш, не знаеш каква будала можеш да начекаш, коските можи да ти ги искрши!

Но ако сметаш да се справиш психички, прво би те замолил да ми објасниш каков е тој психички начин на решавање, тогаш ке правиме муабет со тебе.
Седи мирен, дечкото е јак и психички ќе те претепа. :D

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
АПЕЛ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТУЃИ ГАЈЛИНА
Почитувани граѓанки и граѓани на ГРАДОТ(во завршна фаза на посељачвање).
Жештини фатија, странците се вратија, а луѓето уште не сфатија! Не сфатија дека треба да користат анти-мишка спреј и тоа три пати на ден. Сабајле, за време ручек, и пред легнување. Пожелни и врло ефектни се Rexona, Fa, и Nivea, без разлика дали се фор мен или фор вимен. Не е сТрамота да се потиш, ама е сТрамота да смрдиш јеботе. Зато ние како министерство за туѓи гајлина, како лани така и оваа сезона апелираме да се троши масовно за овие хигиенски препарати, со шо истовремено ќе придонесиме за подобрување на економската состојба во државава, како и општата миризба во градот.
И уште еден апел до надлежните, ПОБРЗО да испрскат против комарци и остали летечки копилиЊа оти почнаја во ОД да касат!

• Ми се допаѓа
Реакции: i_wanna_fly and Coci8

Скопски Солидарец

Староседелец
18 јули 2012
58
47
1,018
Скопје
skopskisolidarec.blogspot.com
Само да додадам дека не беше политика туку научна фантастика. А ако не е дозволено политика на форумов ведаш да се дозволи. Ако овој текст беше политика тогаш сите текстови што сум ги постирал овде се политика. И ја би сакал да пишувам за врапчиња и гулаби, за билбили и џивџани како пеат милозвучно. Меѓутоа реалноста е поинаква. Ако ја у градов не можам да дишам на 30 степени а летото уште не ни почнало тогаш можам да замислам што ќе биде у јуни или јули. А ќе биде јебено верујте ми. И да ви кажам не е тоа поради глобално затоплување. Ова е само еден од проблемите, го кажав онака како пример.
Претпоставувам дека тука членовите се највероватно добар дел од помладата генерација, околу 20 години, и мислат дека на волот можат опашката да му ја исчупаат и тоа е добро. Али што бидна со паролата дека на младите останува светот. Каде се изгуби ентузијазмот, дали некаде помеѓу каблите на интернетот, ако уопште и постоело такво нешто на овие простори. Од каде толкава незаинтересираност за тоа што се случува околу нас. За жал паѓаме на испитот наречен живот. Мислиме дека ако не се бавиме со политика проблемите сами ќе се решат. Е па имам една вест за вас, се е политика. Девојка да фатиш ти треба политика, да закасниш на час ако не си добар политичар не ти гине неоправдан, џандар да те сопре на улица ако не му удриш политика како ќе ти прогледа низ прсти.
Би можел да разберам да живееме у држава каде што минималецот е 800 евра, вака....

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Сребрен медал женски фудбал, и севкупен трофеј од оваа приматијада :D Сосема одлично.
И откако сум освестена вака..
мај е, мај - мојот омилен месец, пролет, зеленило, мирис на јоргован и топло сонце, убав нека е :D

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Само да додадам дека не беше политика туку научна фантастика. А ако не е дозволено политика на форумов ведаш да се дозволи. Ако овој текст беше политика тогаш сите текстови што сум ги постирал овде се политика. И ја би сакал да пишувам за врапчиња и гулаби, за билбили и џивџани како пеат милозвучно. Меѓутоа реалноста е поинаква. Ако ја у градов не можам да дишам на 30 степени а летото уште не ни почнало тогаш можам да замислам што ќе биде у јуни или јули. А ќе биде јебено верујте ми. И да ви кажам не е тоа поради глобално затоплување. Ова е само еден од проблемите, го кажав онака како пример.
Претпоставувам дека тука членовите се највероватно добар дел од помладата генерација, околу 20 години, и мислат дека на волот можат опашката да му ја исчупаат и тоа е добро. Али што бидна со паролата дека на младите останува светот. Каде се изгуби ентузијазмот, дали некаде помеѓу каблите на интернетот, ако уопште и постоело такво нешто на овие простори. Од каде толкава незаинтересираност за тоа што се случува околу нас. За жал паѓаме на испитот наречен живот. Мислиме дека ако не се бавиме со политика проблемите сами ќе се решат. Е па имам една вест за вас, се е политика. Девојка да фатиш ти треба политика, да закасниш на час ако не си добар политичар не ти гине неоправдан, џандар да те сопре на улица ако не му удриш политика како ќе ти прогледа низ прсти.
Би можел да разберам да живееме у држава каде што минималецот е 800 евра, вака....

Бла бла...
Како прво во врска со горештиниве оди во најблизок локал и порачај си мохито со многу дробен мраз.Освежи се, или пак земи грч ладно пиво.Ќе ти пројде.

Девојка за да фатиш денес треба да имаш кеш за да ја шеткараш натака навака да и напраиш да се осеќа ко кинеска кралица шо вика чичко кумплуг.
Да закасниш на час ако имаш харизма не ти треба политика.
Џандар ако те сопре ти треба 1000 денари плус 500 за у злате да кркаат кебапи.

Ако во некоја си X држава минималец е 800 еу тогаш кажи ми колкави се давачките во таа држава?
разберете еднаш дека ако некој во некоја држава каже дека минималец му е 2399 еу прашај те го зошто се вика МИНИМАЛЕЦ и колку кеш му останува на крајот на месецот и дали уопште го истерува месецот.

Кењатори човече

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Ако сакаш физички да се решиш со некого, ете ти го ѕидот, земи и реши се со него. Член си на форумов речиси цела година помалку од мене и сигурно не знаеш подобро од мене како функционира и работи форумов. Да се откажував јас секој пат поради некој како тебе што не ми е ни до малото прсте нема смисла.
Не си ми ни дораснат со твоите глупи муабети. Да беше некој твој роднина настрадан во тие сообраќајки немаше да пишуваш глупи коментари и да се смееш на туѓата несреќа. А ако видеше подобро, никој не се шегува на сериозни теми, како болест, смрт и слично. Вака ќе се правиш фраер? Браво, ти честитам. Пофраер си од мене, поголем шегаџија си, поумен си.

Дали треба да те учам на основните манири, дека не треба да кажуваш т.е. наредуваш како да се однесува човек, односно како тебе што ти одговара?Негде и за тоа ќотек се јади ама на форум си јбг. ;)
Како мислиш не сум ти дораснат и не го знам форумов?
-Бидејќи јас немам време да седам по цел ден на форум и да мислам,мислам....и мислам шо да пишам за да излезам што е можно попаметен? - Јас имам ПОПАМЕТНИ работи кои што ги правам. :)
Дали ти се сметаш за 'голем' човек, бидејќи си научил како функционира еден гооолем форум, кој што е како мирц ама во понова верзија?

Дали јас се смеев?
-Или ти така си заклучи по твое, па реши да изиграваш некој и нешто?

Поштеди ме од твоите глупости.

Зошто си сељак и одма помислуваш на тепачки? :p
-Можеби ќе му речев да истрчаме одреден број на метри/километри и доколку го победам, да си заќути.

Психички?
-Да го користи малце мозочето и ќе играме или шах или игра на зборови. :p

Друго нешто да не сакаш да ти објаснам, детуле?

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Дали треба да те учам на основните манири, дека не треба да кажуваш т.е. наредуваш како да се однесува човек, односно како тебе што ти одговара?Негде и за тоа ќотек се јади ама на форум си јбг. ;)
Како мислиш не сум ти дораснат и не го знам форумов?
-Бидејќи јас немам време да седам по цел ден на форум и да мислам,мислам....и мислам шо да пишам за да излезам што е можно попаметен? - Јас имам ПОПАМЕТНИ работи кои што ги правам. :)
Дали ти се сметаш за 'голем' човек, бидејќи си научил како функционира еден гооолем форум, кој што е како мирц ама во понова верзија?

Дали јас се смеев?
-Или ти така си заклучи по твое, па реши да изиграваш некој и нешто?

Поштеди ме од твоите глупости.
Поштеди ме од глупости и престани да ме цитираш. Ти го видов умот уште во претходните постови. Океј? Чао.

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Не мораш да пишуваш за врапчиња, еве можеш за гаврани тие ти се помрачни па може некој ќе те сфати посериозно.(facepalm)
Не има и од тие постарите, ама има едноставно правило - забранета е политка.
Кај сегде не трујат, па не мора и тука. Тоа не значи дека никој од нас не е свесен за состојбата на државава.
Верувај ми и те како сум свесна, само на многу погрешно место замараш.
Состојбата уште одамна е неизлезна, ама кога е продаден г*от под кирија, едно дете од 20 години не може ништо да смени ако замара на форуми.