Сакам да кажам/Сакам да прашам

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Aвтоматски се осигурувачите...
Да не беа немаше толку да кревам паника...
Ги имаме тие за кои што зборуваш ти...
И еве како настанало спој?
Не ми е јасно...
Да се беше еднаш случило во ред.
Втор пат се случува.
Овие си признаа дека грешката е до нив...
Значи погрешно поврзани се кутиите, но сепак автоматските осигурувачи при некаков спој мора да деагираат односно да се исклучат. Па така не би се направила штета никаква, али свашта и тие кизнај како се поврзани:eek: на денешно време ке бапнат клешта во џеб и сите мајстори се :cenzura, јас до душа до каде имам местено иснталација никој не се пожалил, немало никаква мана.

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Озбилна сум
гледаш ли дека се смеам?
Глупости зошто би се зезала за такво глупо прашање.
Сијалица од лустер?! ако ти е лустерот со топки, мора да ги извадиш топките, па едноставно сијалицата ја одвинтуваш, ја вртиш на лево, и ставаш нова сијалица, ја клаваш топката, и ке си свети!

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Значи погрешно поврзани се кутиите, но сепак автоматските осигурувачи при некаков спој мора да деагираат односно да се исклучат. Па така не би се направила штета никаква, али свашта и тие кизнај како се поврзани:eek: на денешно време ке бапнат клешта во џеб и сите мајстори се :cenzura, јас до душа до каде имам местено иснталација никој не се пожалил, немало никаква мана.

Знам јас како работат...Но еве не се исклучија по втор пат...
А кај нас штетата поголема не можеше да биде.
Што зборам до сега..
Сите мајстори ниту еден асален.(facepalm)

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Знам јас како работат...Но еве не се исклучија по втор пат...
А кај нас штетата поголема не можеше да биде.
Што зборам до сега..
Сите мајстори ниту еден асален.(facepalm)
Оф леле, во една куќа имам сретнато ситуација, да усигурачите се поставени само заради естетика, значи мајсторов не знаел, да ги спроведи каблите до табла, а луѓево цела година живееа без усигурачи.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Сијалица од лустер?! ако ти е лустерот со топки, мора да ги извадиш топките, па едноставно сијалицата ја одвинтуваш, ја вртиш на лево, и ставаш нова сијалица, ја клаваш топката, и ке си свети!
Едноставно звучи, а ако се изгорам?

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
те заебава бе, аман

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Едноставно звучи, а ако се изгорам?
Па мислам дека не си до толку, па да ја ваѓаш сијалицата додека е пуштена(во случај ако свети- да не е цркната сијалицата)
Иначе тоа што звучи-дава некаков шум, тоа значи дека има фатено бигор внатре во фасонката.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Па мислам дека не си до толку, па да ја ваѓаш сијалицата додека е пуштена(во случај ако свети- да не е цркната сијалицата)
Иначе тоа што звучи-дава некаков шум, тоа значи дека има фатено бигор внатре во фасонката.
Thank you:zelen
(се зезав малку немој да се лутиш)
но си ја заслужи песнава затоа што беше толку трпелив и учтив:)