Сакам да кажам/Сакам да прашам

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
јас не пријавувам ништо....зошто...затоа што е форум....никој не е реален тука....
а ако почнам да пријавувам....пааа да ќе ти го земам она...
што се скаравме со 4fun тогаш од почетокот....имаше после нас уште нешто
каде што мислењата на некои членови беа бришени а на некои не....
ако биришиш бриши се...а не едно да стои...како да го понижува другиот :)
Не можат физички 5 модератори да постигнат да „трчаат“ по секој пост од секоја тема и да проверуваат/бришат.
Затоа и постои опцијата „Пријави“.
Форум е комјунити каде што сите членови допринесуваат, не е стадо од членови и 5 овчари кои треба да ги водат.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Тоа ли е проблем? Стискањето ми се допаѓа? Мене ми се допаѓаат сите мислења на Saladin па на две три имам стиснато Ми се допаѓа. Тоа не значи дека другите не ми се допаѓаат.
Таа да, тоа ти е стварно мизерно и не ти држи вода... сум стискал лајк не сум стискал лајк...
Толку ли се важни тие лајкови?
Втора работа, не сум ничија копија не се ни трудам да бидам. Кај никој од администрацијата не се упикувам, а најмалку глумам жртва.
Едно знам, откако сум член на форумов ниту еднаш не сум се пожалил за некој член кај администрацијата и на тоа ќе ги повикам
ipopovski Saladin Sarah JaMi и не ми текнува кој друг. Дали сум пишал порака да се жалам за некој од никовите.
Ако сум притиснал пријави имам потполно право на тоа - нели за тоа стои копчето.
А дали имам појма од нешто или немам, не можам да кажам. За некои сум добар форумџија за некои лош, на некого му се допаѓаат моите мислења на некого не, не ме интересира, јас ќе продолжам да ги кажувам, а ако моето кажување не му се допаѓа на некого... нека дебатира, но нека не ме вреѓа.
Последната работа што имам да ти ја кажам. Е дека ова со заминувањето... го имам прочитано на неколку наврати од тебе... уште си тука.
Уште еден доказ дека ги вртиш напишаното како што тебе ти одговара.
Досега не сум рекла дека ќе одам,пошто никогаш и не сум имала намера да одам,
немој да измислуваш.
Второ не се работи за допаѓањата,
туку за следново:
Во моментот кога почнав да бидам реална,ставајќи се себе на страна на некои членови кои се сметаат за негативци на форумов,
почнаа некои други членови да ме избегаваат.
Што значи,
тие исти членови никогаш и не реагираат на моите постови затоа што сум Лена, таа што ги подржува оние кои сметаат овде,
а ги подржувам затоа што имаат право.
Јас сум реална и не се ставам само на нивно место туку ако мислам дека ти имаш право ќесе ставам на твоја страна.
На другиот профил,
сум некоја друга која не се меша во никакви дискусии,само пишувам
и на тие исти членови кои не реагираат на Лена им се допаѓа напишаното од другиот профил.
Тоа беше само еден тест и ништо повеќе.
Не се работи за допаѓањата, не ми се потребни за да си докажам дали и колку сум добра.
Се работи за името и предрасудите со тоа име.

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
Доделени 30 казнени поени за навреда кон админ и сите останати членови
Не можат физички 5 модератори да постигнат да „трчаат“ по секој пост од секоја тема и да проверуваат/бришат.
Затоа и постои опцијата „Пријави“.
Форум е комјунити каде што сите членови допринесуваат, не е стадо од членови и 5 овчари кои треба да ги водат.
овчари....па ок ако другите ги нарекуваш овци....тогаш ок
а ти си наголемиот овчар тогаш...пошто ти си администраторот....
ии да ако не се тие 5 члена пер....форумот ќе ти умре...видов...додека бевме банирани ја бобо и мелпомена
форумот само по 3-4 поста на ден имаше....само да те потсетам
а ако нема дебата уште толку ќе умре...поточно ако на секоја дебата ставаш бан на некој кој не ти се свиѓа
и му ги бришиш мислењата како да е погазен од другиот
пер и ова е во правилата да вреѓаш членови дека се овчари ???
тогаш ок да се вреѓаме сите

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo, Lena and alba

ZmajChe

Истакнат Член
21 март 2012
937
2,068
93
votersuppressionsign1.jpg

СДК овде е преместен Бугарскиот “ДРАМАТИЧЕН театар“ (оти таму не е драмски) ... аиииииии (facepalm)

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
опомена за навреда на член
Прилично сум сигурен дека го имам прочитано нештото од Лена. Затоа и го реков, да не сум бил сигурен немало да го речам.
Не изигравам копија на Saladin а за тоа немам ни потреба да објаснувам, само ми е интересно како тоа од еднаш имате сите исто мислење. Еден го кажува друг потврдува.
Така беше и за извртувањето зборови, сега за копијата.
Следно чекам што ќе биде.
Убаво сфатив што сакаше да каже со тоа „ми се допаѓа“ затоа го дадов примерот со Саладин.
Еве ти пример и со Мелпомена. Ако сум лајкувал личности а не постови не требаше да стиснам лајк на ниту едно нејзино мислење. А имам стиснато на многу нејзини мислења.

болдираново јас ке ти го објаснам сега , за друг пат да ти биде јасно (y)

Тоа е така дека повеќето не знаат да размислуваат со своја глава, а кога незнаеш како да си ја користиш сопствената глава, нормално е дека ке ти се допаѓа и ке ти биде праведно се што ке каже некој друг. И така се собираат повеќе празноглавци (барем да беа полноглавци,па кога ке пораснеа може жаби од нив ке испаднеа) и чекаат само еден да гракне нешто и сите да почнат да гракаат да да да да лајк лајк лајк лајк

а да беа полноглавци ке крекаа крек крек крек крек

СДК

прочитав на некоја тема, некој од форумов напишал
некој луѓе се родени да плачат(кмичат) цел живот - си викам добро е, човеков се пронашол, тоа е за пофалба (y)

и уште нешто

Ги обожавам луѓето што се смеат и што шират позитивна енергија на секаде, без разлика дали се богати, сиромашни, грди или осакатени ... неможам да им одолеам, а ги има премногу такви на форумов, само што "гракачиве" се погласни, па неможат да дојдат до израз тие .

FallenAngel

Староседелец
5 декември 2012
601
402
1,073
Eupen
КОНЕЧНО ДВЕ НЕДЕЛИ ОДМОР:igraми се иди КРИКОВИ да испуштам хихихих:D само што заврши последниот час германски,нема да е баш одмор ама првата недела ќе ми оти ќе си бидам со дечко ми ама и ќе учиме Физика и Хемија заедно за испитите кои следат во Мај,(hug) а другата недела ќе си бидам дома и пак ќе си учам ама барем на рает да се наспијам и да не се штресувам секој ден ради школо, и така :mstickle вие како сте ми црно бели?:igra

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Ај општо едно искрено прашање на кое очекувам искрен одговор.
Статистика од ракав: Од овие 3000+ членови, и 10% нека се (макар и повремено) активни, само 4-5 се константно обесправени?
И онака, никогаш ама баш никогаш не помислувате дека проблемот лежи во другата страна?
Не, не викам дека нема наклонетост по форумов. Охооо, има, и те како има. Како што и тие 4-5 души си имате наклонетост да се браните меѓусебно кога еден ќе западне во каки.
Ама знаете, во еден клас се случува на секое дете да направи беља, учителката ќе го опомене, па истото или ќе увиди и ќе престане, или ќе земе замав уште повеќе. Од ученикот зависи како учителката ќе го перцепира и казни или награди неговото однесување.
А совршенство никаде не постои. Ни од двете страни. Мора да има(ло) акција-реакција за да би дошло дотука. Компромис има, туку вината е во инаетот да се истакнеме над другиот по секоја цена.

Повелете, форумов не се состои само од „За форумот“, „Општи муабети“ т.е. СДК и „Играчница“ т.е. Чет-муабети, а ако веќе нареден одговор е „Па секој има право да коментира кај сака, никој не може да присилува на дискусија“, тогаш имајте на ум дека и администрацијата спаѓа под тоа секој, а кога некој веќе се дрзнува да коментира само по горенаведениве подфоруми и 95% постови му се полни со жалење и зајадливи забелешки, тогаш тој некој треба да е спремен на соодветна спротивна реакција, без притоа да се жали кога ќе ја добие истата.
Водете нормална дискусија низ другиве подфоруми, поддржана со личен став и/или факти, без спуштања муабети на лична основа, и гарантирам дека нема ни к од тие казнени да имате. А ова ем ми иска да кажам, ем ми стиска од казна, еве во кој магичен круг се врти веќе со месеци.
р.ѕ. Чисто онака, љубимците што ги зборувате, речиси и да не се активни во темите кај што се бара остра дискусија, туку се подеднакво активни на „ваша територија“ или она што се вика taste of your own medicine, па оттука и „ривалството“, така да, пропаѓа во вода тој изговор.
Господ здравје да ти даде и вечен живот :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra and melpomena