Сакам да кажам/Сакам да прашам

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Факт е уште од дамнешно време, машкото плаќа. Ако девојката има добри манири, може да се понуди. Ако нема ќе преживееш. Посебно ако си доста прибирлив како членот погоре.
Имаше една позната фаца на јутјуб поставено видео и со зборовите Феминистка сум, рамноправни сме, ама кога излегуваме ти плаќаш.
Не превртувам јас ништо, еве ги зборовите. Зошто да е тоа непишано правило? Можеби порано плаќале кога процентот на женската вработена популација бил далеку помал но во денешно време кога скоро секоја е на своја плата не гледам зошто да очекува машкото се да и плаќа. И се прашувам што има толку јако во таквите цури?
Што е јака цура уствари?

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Не превртувам јас ништо, еве ги зборовите. Зошто да е тоа непишано правило? Можеби порано плаќале кога процентот на женската вработена популација бил далеку помал но во денешно време кога скоро секоја е на своја плата не гледам зошто да очекува машкото се да и плаќа. И се прашувам што има толку јако во таквите цури?
Што е јака цура уствари?
Од кај јас да знам зошто е тоа непишано правило? Ете така било. Еве и Pretty Little Liars серијата ако ја следиш, седат Спенсер (главната јунакиња во серијата) и еден тип во бар. Она зима плата повеќе и од него, ама он часте зошто 'он бил машко'. На што ги учат денешните деца?
На пример мене да имам личност што ме сака и ја сакам повеќе од се, не би ми пречело да плаќам. Не знаеме какви се можностите на таа девојка, може Македонец ја натерал еве да одат на кафе :zelen Не може да осудуваме. Аа да, спонзоруша е оде со тебе само заради пари. Не е дека и купил кола, стан или шта веч. Девојчето има шеснаесет-осумнаесет години и нормално е дека во тие години прави грешки, па и да размислува дека машкото треба да плати, ако не му одговара на македонец нека и каже, нека разговарат. Сигурен сум дека може да се најде начин да се реши тоа а не само да се плука тука по секој.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Не знам зошто мораш да се закачиш со секој Божји член на форумот. Не реков убави и грди, туку 'лепота' која Македонец добро знае што сметам јас под лепота а што под убавина. Спонзоруша бар јас сметам шо оде со луѓе само за пари, додека девојка која го сака дечкото и смета дека он треба да плате си ја сметам за онака. На исто ниво што мислам за некој дечко кој мисли дека 'сите женски треба да готват и да седат дома да гледат деца' а он да работе. Не значи дека е лош човек, само тие некои непишани правила од дамнешно време ги практикува. Сите правиме грешки. Ти се закачуваш со сите членови тука, немаш друга работа. Е сеа, ти си покрив шо живцираш пола луѓе на форумот или некоја шо го сака и усреќува дечкото али смета дека он треба да и плате пијачка?
И баба ми смета дека девојките не смеат да се бакнвуат со дечковците така по улиците. И она е злобна вештерка нели?
Ти рече "ако сакаш лепота еве ти! Ако не сакаш, фани си некое мирно девојче" ова како може поинаку да се сфати освен тоа дека мирните се грди?
Мислам дека ти малку не разбираш како функционираат спонзорушите, или си наивен ко @Ita. Таа на @Makedonec е класичен пример за спонзоруша, и тоа од мали нозе, замисли каква ќе е за 5-6 години, ќе си има тарифа веќе. Ако сакаш да излеземе толку ќе платиш, ако сакаш секс да имаме толку, итн.
Јас не се закачувам со тебе туку гледам дека погрешно мислиш, не се ставај одма во attack mode.
Значи Македонец има проблем со спонзоруша, на која ако и се каже дека треба и таа да плати некогаш јас сум сигурен дека Македонец ќе е следниот ден сингл. Значи тоа ти е најлош вид на женска што може да постои, полошо нема. И каков ти е тој муабет ако сакаш јака цура ќе ја издржуваш? Таа нема ни денар ли? Нема леб да јаде? На улица живее? Никој не е должен да издржува никого, освен ако не дај боже има потреба некој од тоа.
Ако некоја треба да ја издржуваш за да биде со тебе таа е спонзоруша, по неа не треба да се плука туку камења да се фрлаат. И плус, таквите ич не се јаки туку само си мислат дека се, ниту се убави ниту нешто друго имат, обични женски кои сакаат да бидат частени и кои многу се прецениле за нивниот изглед.
Јас на пример во овој случај вината ја гледам кај @Makedonec, тој треба да и каже дека не чини тој да плаќа цело време, после тоа јас се кладам во што сакаш дека таа нема да го погледне никогаш повеќе.
Тие муабети од типот дека ќе си нашла некој побогат само докажуваат дека девојката е спонзоруша. Така да, во голема заблуда си, а не треба бидејќи ќе се заебеш, и тоа многу. :)
Јас иначе никого не иритирам, јас сум европски граѓанин за овие сељациве во градов, никогаш не сум направил ништо што го прават тие, ниту па така се однесувам за да можам да иритирам некого. И што е најбитно, не сум наивен ко @Ita. :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Makedonec

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Ти рече "ако сакаш лепота еве ти! Ако не сакаш, фани си некое мирно девојче" ова како може поинаку да се сфати освен тоа дека мирните се грди?
Мислам дека ти малку не разбираш како функционираат спонзорушите, или си наивен ко @Ita. Таа на @Makedonec е класичен пример за спонзоруша, и тоа од мали нозе, замисли каква ќе е за 5-6 години, ќе си има тарифа веќе. Ако сакаш да излеземе толку ќе платиш, ако сакаш секс да имаме толку, итн.
Јас не се закачувам со тебе туку гледам дека погрешно мислиш, не се ставај одма во attack mode.
Значи Македонец има проблем со спонзоруша, на која ако и се каже дека треба и таа да плати некогаш јас сум сигурен дека Македонец ќе е следниот ден сингл. Значи тоа ти е најлош вид на женска што може да постои, полошо нема. И каков ти е тој муабет ако сакаш јака цура ќе ја издржуваш? Таа нема ни денар ли? Нема леб да јаде? На улица живее? Никој не е должен да издржува никого, освен ако не дај боже има потреба некој од тоа.
Ако некоја треба да ја издржуваш за да биде со тебе таа е спонзоруша, по неа не треба да се плука туку камења да се фрлаат. И плус, таквите ич не се јаки туку само си мислат дека се, ниту се убави ниту нешто друго имат, обични женски кои сакаат да бидат частени и кои многу се прецениле за нивниот изглед.
Јас на пример во овој случај вината ја гледам кај @Makedonec, тој треба да и каже дека не чини тој да плаќа цело време, после тоа јас се кладам во што сакаш дека таа нема да го погледне никогаш повеќе.
Тие муабети од типот дека ќе си нашла некој побогат само докажуваат дека девојката е спонзоруша. Така да, во голема заблуда си, а не треба бидејќи ќе се заебеш, и тоа многу. :)
Јас иначе никого не иритирам, јас сум европски граѓанин за овие сељациве во градов, никогаш не сум направил ништо што го прават тие, ниту па така се однесувам за да можам да иритирам некого. И што е најбитно, не сум наивен ко @Ita. :zelen
WTF? Имаш страшно мислење, Алтаир. Колку години си жити све? Заслужувале со камења да ги фрлаш. Па извини, тие не се насилници во школо или не знам што таму, никого не повредуваат. Работата е: таква сум, прифати или остави ме. Тоа е исто како кога машко ќе и рече на девојка: лесно се нервирам, исфустриран сум, прифати ме таков да ти се дерам или остави ме. Имаш избор, можиш слободно да и раскиниш и повеќе да не ја видиш. Не е дека она го фатила за раменици и му рекла Части ме или ќе ти заколам се што ти е најмило!
Ова испадна машките никогаш не смеат да частат зошто девојката излева спонзоруша. Друго е некој да ти плати пијачка, а друго е да ти купува облека, накит, коли, станеви, тинтири минтири.
Вооошто не мислам дека Ита е наивна, што ја читам ваму таму ми изгледа како баш бистра девојка што не се дава лесно. И се надевам дека нема да ме разочара, ама сега за сега имам впечаток дека не ги дели луѓето на дебели и слаби, за разлика од некој.
А ме интересира како Македонец после сево ова пак ќе биде со неа?

• Ми се допаѓа
Реакции: Priroden and escape

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Го гледав Conjuring 2, Супер филм за сите љубители на хорор филмови, инаку дефинитивно првиот дел од Conjuring беше подобар од овој вториот, но и вториот е доволно добар и вреди да се гледа. :D

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
WTF? Имаш страшно мислење, Алтаир. Колку години си жити све? Заслужувале со камења да ги фрлаш. Па извини, тие не се насилници во школо или не знам што таму, никого не повредуваат. Работата е: таква сум, прифати или остави ме. Тоа е исто како кога машко ќе и рече на девојка: лесно се нервирам, исфустриран сум, прифати ме таков да ти се дерам или остави ме. Имаш избор, можиш слободно да и раскиниш и повеќе да не ја видиш. Не е дека она го фатила за раменици и му рекла Части ме или ќе ти заколам се што ти е најмило!
Ова испадна машките никогаш не смеат да частат зошто девојката излева спонзоруша. Друго е некој да ти плати пијачка, а друго е да ти купува облека, накит, коли, станеви, тинтири минтири.
Вооошто не мислам дека Ита е наивна, што ја читам ваму таму ми изгледа како баш бистра девојка што не се дава лесно. И се надевам дека нема да ме разочара, ама сега за сега имам впечаток дека не ги дели луѓето на дебели и слаби, за разлика од некој.
А ме интересира како Македонец после сево ова пак ќе биде со неа?
Аха, значи јас штом реков дека е наивна истовремено кажав дека не е баш бистра? Дека е глупа кажав? Сакале признаете или не, тоа си е така, нема зошто да се лутиме.
Да иначе, по спонзорушите треба да се фрла со камења. Извини ама ако некоја сака да и биде платено излегувањето тогаш таа не е баш добра во паметот. Ти ги делиш на убави и грди, на тоа дека на некоја треба да и се плати дека е убава, а на мирните не треба па никому ништо. Тоа што тој си ги дели на дебели и слаби си е негово, муабетот е за девојка му која е спонзоруша.
@Altaïr и мерка за наивност ли ме направи?
Извини ама и ти си имаш кажано дека си наивна, така да нема потреба да се лутиш. И не викам дека си глупа, туку дека веруваш на се и сешто, што и се докажало на форумов. :)

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
па добро @Altaïr ако сум рекла не треба во секое тенџере да ме ставаш. Не се лутам ама не е убаво да се прави споредба со мене во мислење за спонзоруши.

• Ми се допаѓа
Реакции: Priroden

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
па добро @Altaïr ако сум рекла не треба во секое тенџере да ме ставаш. Не се лутам ама не е убаво да се прави споредба со мене во мислење за спонзоруши.
Не те споредив со спонзоруши, очигледно е на што мислев. Не мислев ништо лошо. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Lady*