Јас се извинувам што дури сега враќам, ама имав нешто работа
Мене вака ми се отприлика:
1. Deadpool (јас се убив од смеење), плус многу ми е мило што го поправија карактерот, жалосно беше онај портрет во Волверинот што го имаше. Требаше само уште гласовите што му се да ги вметнат некако, ама other than that, супер си беше.
2. Капетанот (Убав, баш како што кажа Саладин) барем имаше приказна, а и реално не можев да одберам страна затоа што двајцата си имаа валидни причини зошто така се однесуваат. Ми се менуваат првиве два, тука ми се некаде.
3. Скводот - Барем забавен ми беше, пак ќе речам Марго си ја заврши одлично работата, али Кара како villain беше тотален rip off на Магнето од кецот x - men.
4. Апокалипс - Глуп, преглуп. Единствена сцена која ми се допадна беше Џин кога го ослободи Фениксот во себе. Толку. Другото беше срање тешко.
5. BvS - Е ова беше најглупото нешто од DC, толку неповрзан, толку провиден, па и со Марта моментот
Она со Супермен на крајот демек шок, другиот ден глумецов најави во Justice League дека ќе глуми
А за тоа дека DC се паднати, мислам ни дека нема никогаш да го достигнат она што Нолан го направи. Посебно the dark knight, не знам што е најдобро, дали Џокерот, дали Харви Дент и неговата трансформација од the white knight во twoface, дали ефектите... Заслужено си го носи 4тото место на IMDB, мајсторија е филмот. Затоа и ми е мака кога гледам на што ниво паднаа, али убаво кажавте, ако веќе немаат идеи нека паузираат, ќе си ги изгубат сите фанови што ги имаат.
Него, има ваква тема или да отвориме посебна за филмови со суперхерои?