Сакам да кажам/Сакам да прашам

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Ај па ќе кажеш како те бендисал. Мене ми беше забавен, реално Марго растури како Харли, ама многу е провиден и има многу глупави моменти. Можат DC многу подобро, ама потфрлија и со овој и со BvS
Не сум голем фан на DC али да, во право си. Забавен е, има „кинење зелени“ и остало, ама има и досадни и глупи моменти.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
@Selene @/-\|o0(/-\|y|o$3 мислам дека филмската индустрија треба да паузира малку со суперхеројскиов жанр. Се засилија со Нолан и Авенџерс од 2005та па некаде до 2013. Веќе немаат идеи, лупетаат у празно, освен за ефекти, за ништо друго не ги бива, барем овие последниве неколку излезени.

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
@Selene @/-\|o0(/-\|y|o$3 мислам дека филмската индустрија треба да паузира малку со суперхеројскиов жанр. Се засилија со Нолан и Авенџерс од 2005та па некаде до 2013. Веќе немаат идеи, лупетаат у празно, освен за ефекти, за ништо друго не ги бива, барем овие последниве неколку излезени.
Капчо беше добар, х-мен беше ужас. Suicide Squad беше океј. Ќе видиме и Dr. Strange. Се додека се режирани ко шо треба, за мене не би било проблем да НЕ прават паузи.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Капчо беше добар, х-мен беше ужас. Suicide Squad беше океј. Ќе видиме и Dr. Strange. Се додека се режирани ко шо треба, за мене не би било проблем да НЕ прават паузи.
Капчо беше едина светла ствар која не се поеба но и не беше нешто што седнува на теме. Можда повеќе као добар континуитет.
ДС беше буквално срозување од корен кога почна да ги режира Нолан. Ама после трилогијата, ништо. Супермен секогаш бил срање, жими Кристофер Рив што напраил нешто во животот асално. Х-мен вторава трилогија на почетокот ветуваше многу. Се посра уште во DOFP. За последново не ни вреди да се спомне. Канцер фатив. Со Селен дрва и камења испофрлавме, цел градежен материјал. :zelen
Нека тера Капчо со Старкчо, само језа ме фаќа и таму да не заебат. Ќе мора после да плукам филм со Дауни Џуниор, а тоа никад не ми се десило. Па и Еванс е ок вака како Капчо.

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Капчо беше едина светла ствар која не се поеба но и не беше нешто што седнува на теме. Можда повеќе као добар континуитет.
ДС беше буквално срозување од корен кога почна да ги режира Нолан. Ама после трилогијата, ништо. Супермен секогаш бил срање, жими Кристофер Рив што напраил нешто во животот асално. Х-мен вторава трилогија на почетокот ветуваше многу. Се посра уште во DOFP. За последново не ни вреди да се спомне. Канцер фатив. Со Селен дрва и камења испофрлавме, цел градежен материјал. :zelen
Нека тера Капчо со Старкчо, само језа ме фаќа и таму да не заебат. Ќе мора после да плукам филм со Дауни Џуниор, а тоа никад не ми се десило. Па и Еванс е ок вака како Капчо.
Старк не знам дали ќе го гледаме уште многу. Iron woman is next. Бар така најавија од Марвел, и мислам дека нема да го сакам тоа. Ама ќе видиме.

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Деновиве ги изгледав Suicide Squad, Now you see me 1 & 2. Морам да признаам, добро тргна неделава :D Одлични парчиња.

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Јас се извинувам што дури сега враќам, ама имав нешто работа :)
Мене вака ми се отприлика:
1. Deadpool (јас се убив од смеење), плус многу ми е мило што го поправија карактерот, жалосно беше онај портрет во Волверинот што го имаше. Требаше само уште гласовите што му се да ги вметнат некако, ама other than that, супер си беше.
2. Капетанот (Убав, баш како што кажа Саладин) барем имаше приказна, а и реално не можев да одберам страна затоа што двајцата си имаа валидни причини зошто така се однесуваат. Ми се менуваат првиве два, тука ми се некаде.
3. Скводот - Барем забавен ми беше, пак ќе речам Марго си ја заврши одлично работата, али Кара како villain беше тотален rip off на Магнето од кецот x - men.
4. Апокалипс - Глуп, преглуп. Единствена сцена која ми се допадна беше Џин кога го ослободи Фениксот во себе. Толку. Другото беше срање тешко.
5. BvS - Е ова беше најглупото нешто од DC, толку неповрзан, толку провиден, па и со Марта моментот (facepalm)(facepalm)(facepalm) Она со Супермен на крајот демек шок, другиот ден глумецов најави во Justice League дека ќе глуми(facepalm)

А за тоа дека DC се паднати, мислам ни дека нема никогаш да го достигнат она што Нолан го направи. Посебно the dark knight, не знам што е најдобро, дали Џокерот, дали Харви Дент и неговата трансформација од the white knight во twoface, дали ефектите... Заслужено си го носи 4тото место на IMDB, мајсторија е филмот. Затоа и ми е мака кога гледам на што ниво паднаа, али убаво кажавте, ако веќе немаат идеи нека паузираат, ќе си ги изгубат сите фанови што ги имаат.

Него, има ваква тема или да отвориме посебна за филмови со суперхерои?

• Ми се допаѓа
Реакции: $3Я3|\||)&p&†Y

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Deadpool беше обид за внесување на инаквост на пристап на суперхеројство. Нешо као Вуди Ален да го стаиле да режира. За некои е тапа, за некои е освежување. (серам глупости, знам :D)
Ова со x-men е показател дека се нема пари во филм бизнисот. Изигравање димпломата во суперхеројски филм (која фигура највеќе би доминирала на сцена) е многу многу тежок процес, посебно коа истиот се состои од цела тајфа суперхерои. Затоа Нолан беше генијалец. Имаше 4ца главни суперхерои во бетмен тројката и најмалку упрска (само со крајот на Бејн).

• Ми се допаѓа
Реакции: Selene

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Кт смо веќ куде филмови :D
13962609_10154887873771840_6689966392012424815_n.jpg