Сакам да кажам/Сакам да прашам

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
@Outrider, @malozauvek ... јас сум кај вас во ваша околина, за утре сум прилично организирана, али ако најдам саат два луфта, ќе ве барам за по една пијачка покрај енЅероно да се видиме ... спремете едно кајче без платно :D
malozauvek е од Вевчани. Ти треба пасош за таму. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Beauty&Beast

Beauty&Beast

Староседелец
11 септември 2015
739
808
1,103
@Altaïr ...е сеа ме разочара, ме знаеш ти дека увек сум секогаш спремна за се', зарем би отишла негде неспремна? :zelen

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
@Altair ...е сеа ме разочара, ме знаеш ти дека увек сум секогаш спремна за се', зарем би отишла негде неспремна? :zelen
Абе викаат ретки биле тие пасоши па затоа си мислев така, иначе нее. :zelen

• Ми се допаѓа

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
како би постапиле доколку некој одреден период ви вика дека ќе се самоубие? А за него знаете само име и презиме.
Јас пробав на секој можен начин да го разубедам но нема фајде, дали се зебава со мене или е сериозен не знам стварно. Го блокирав денес на фб оти ми е страв веќе било што да му кажам не сакам на душа да го носам ама тренираме заедно, мислев и со тренерот да зборам ама па го немаше него денес, а до следен тренинг страв ми е да не биде касно, се мислам во полиција да одам ама ако овој се заебава само на себе ќе си направам проблеми.
И не знам што да правам и мислам веќе.

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Тие што така зборат обично ништо не прават, немаат толку храброст.
Тој што наумил молчејќи ќе си го оконча животот, нема да труби претходно наоколу.
Ама за секој случај и за да ти биде мирна совеста види што можеш да преземеш. Проблемот е што негови блиски не знаеш за да ги исконтактираш и поразговараш со нив за човекот....единствено ете со тренерот, можеби тој повеќе го познава.
Полицијата не би ти помогнала, мислам џабе ќе си го губиш времето таму.

Уствари рече на фб си го имала, па види кај него кои му се поблиски роднини или пријатели и исконтактирај некој од нив крај краева.

Beauty&Beast

Староседелец
11 септември 2015
739
808
1,103
како би постапиле доколку некој одреден период ви вика дека ќе се самоубие? А за него знаете само име и презиме.
Јас пробав на секој можен начин да го разубедам но нема фајде, дали се зебава со мене или е сериозен не знам стварно. Го блокирав денес на фб оти ми е страв веќе било што да му кажам не сакам на душа да го носам ама тренираме заедно, мислев и со тренерот да зборам ама па го немаше него денес, а до следен тренинг страв ми е да не биде касно, се мислам во полиција да одам ама ако овој се заебава само на себе ќе си направам проблеми.
И не знам што да правам и мислам веќе.
Доколку му знам само име и презиме, ич око нема да ми трепне.

Како си сигурна дека сето тоа што го збори не е тешка измишљотина, и сето тоа го прави само за да привлече внимание кон себе? ;)
Неможеш да знаеш што личност е само ако му знаеш име и презиме, и ете од тренинг го гледаш чат пат, има секакви луѓе, не верувај на сечиј збор, се' што е кажано нетреба да значи дека е вистина, а најчесто и не е вистина.

Како што кажа и @violetmoon тој што стварно наумил да се самоубие, нема да труби по луѓе, веруј ми ... сето ова ми личи на привлекување внимание, и ништо повеќе.

А ако ми е блиска и важна личност во мојот живот, што има такви нагони на самоубиство, тогаш влагам со не 100% туку со многу над 100% пожртвуваност од моја страна, со пред се' психичко разубедување на личноста дека тој чекор е погрешен, и давам буквално се' од себе, сета моја сила и влијание ја вложувам за да ја оправам личноста.

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon and escape

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
@Outrider, @malozauvek ... јас сум кај вас во ваша околина, за утре сум прилично организирана, али ако најдам саат два луфта, ќе ве барам за по една пијачка покрај енЅероно да се видиме ... спремете едно кајче без платно :D

Немој да ме ј...
Ај ќе се договориме, а за пасош ич не бери гајле. . За уабај луѓе ќе најме, ќе ископаме ак требит :D <3

• Ми се допаѓа

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
фала @Beauty&Beast и @violetmoon во право сте и мене ми личи на личност која бара внимание ама не сакам да бидам 100% сигурна во тоа оти доста често знам и да погрешам па недај боже се случи нешто цел живот ќе се јадам ради тоа.
Со тренерот секако ќе зборам сепак убаво е и он да знае, одат и други девојчиња таму, а не се знае што се му се врти во глава на овој пошто пред ова ми викаше бил спремен во затвор да оди, недај боже ќе им направи нешто па ја крива ќе испаднам што сум ќутела.
Ни вака ни така сум, зашто се мене ми се случуваат вакви работи, а недај боже да е за некој поблизок.

• Ми се допаѓа
Реакции: Beauty&Beast and violetmoon