Сакам да кажам/Сакам да прашам

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Еве поплави и во Србија , големо невреме си дојде и кај нив , па сега би сакал само да прашам дали е криво ВМРО и ГРУЕВСКИ што и во Србија донесе поплави ??

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Таман ќе си помислам дека повеќе ништо не може да ме изненади и ќе налетам на нешто вакво тогаш.:eek
Па стварно не се нормални, и тоа во сред вонредна состојба да затворат цело одделение.
Ова само кај нас е можно, катастрофа.

http://lm.facebook.com/l.php?u=http...a6UJfP7dAlKtjaDHjeh4N9hFULD_XGf5uH7vDNB7s&s=1

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Да ок е , епа види сега , јас од пред 10 години си ги имам прифатено работиве вакви кави што се , кога ќе одам во една ваква установа не за мене не сум бил не дај боже , сам си се служам со се ,баш како дома иако као не е нели дозволено , значи ќе почнам : си телефонирам од кај докторите од кај сестрите , онака баш како дома буквално , а ако чекаме од нив кој знае кога ќе биде..
Што се однесува до овие колективни одмори на кој се многу доктори е нормално ,а е не нормално во ваква алармантна ситуација да продолжат со истите и мува да не ги лази , државата ќе им покрие трошоци нормално и ќе си продолжат во иднина ,али во ваква ситуација е како прво не човечки и греота да нема никој , па бебиња има ако ништо друго ?!
Ние Македонците сме навикнати на вакви работи , барем јас сум отрпнал во глобала од функционирање на институциите , па во МТВ кога сам си влагам и си го барам обновениот пасош по кутиите со илјадници другио како да ти објаснам ?
Не дај боже да ти затреба , ќе треба на приватен да оди човек ,а некој може нема да си дозволи и што да прави ,да умре треба ? цццц

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
@Mnogo Bitno како да ти кажам, не знаеш ама стварно не знаеш како е да ти треба доктор а тој да е на одмор. Знам и тие заслужуваат одмор ама тие што наводно треба да ги заменуваат ни малиот прст не го мрдаат за туѓите пациенти, а во случајот погоре па и сите си отишле на одмор.
Викаш приватно да одат, некои луѓе немаат пари антибиотик да си купат не па да даваат илјада и кусур денари за преглед само.

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Па еве прочитај уште еднаш што напишав ќе видиш дека е тоа што всушност го кажуваш и ти , затоа кажав дека мене ми е самопослуга и дека не се надевам на посериозно делување ,така е нон стоп во нашава медицина само што па не можеме без нив ...

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Што се однесува до овие колективни одмори на кој се многу доктори е нормално ,а е не нормално во ваква алармантна ситуација да продолжат со истите и мува да не ги лази , државата ќе им покрие трошоци нормално и ќе си продолжат во иднина ,али во ваква ситуација е како прво не човечки и греота да нема никој , па бебиња има ако ништо друго ?!
Не, не е нормално.
И да не е ваква ситуацијата ко што е не смеат да си дозволат цел оддел да затворат во една болница.
Ќе си најдат замени и ќе си одат едни по едни на одмори, ова на ништо не личи.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Еве поплави и во Србија , големо невреме си дојде и кај нив , па сега би сакал само да прашам дали е криво ВМРО и ГРУЕВСКИ што и во Србија донесе поплави ??

Во основа сум романтична и оптимистична особа (иако често ги споменувам црвените кмери) и ќе ти дадам 24 часа да се сетиш каква глупост си напишал и прилика да ја поправиш со нов, кохерентен и релативно интелигентен пост.

Хинт - одводни канали, број на лешеви во Србија (нула) и куварот лидер на метеоролошки завод.
Ако не успееш ќе те банирам ради глупост жими се...

• Ми се допаѓа
Реакции: Struggler