Сакам да кажам/Сакам да прашам

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Све тоа у реду, ама како бе после нанесена толкава болка (читај бременост) цурава продолжува да се журка?
Која патологија е во прашање ?
Nisto cudno prikaznata da e lazna, pa sok sostojba, ne znae so pravi ! Dali mozam na telefon da si stavam makedonska poddrska i da pisuvam na kirilica ? Znae li nekoj ? Help :)

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Не може никој да ти забрани да абортираш ,тоа си е твое право ..
Нормално дека коментарите се негативни ,а и мислите црни кон курвата , така да имала решение кое би и го решило проблемот односно да не го роди бебето или да го роди и да се реши проблемот,а не курвата да направи потег кој е без пардон нај остро осудуван ...
Јас би и дал казна таква каква што ја кажав погоре ,а и може нешто по јако доколку не е медицински случај ....
Мислам дека нашите институции се премногу благи кон ваквите изроди (бездушници) ...
Не се трудите да ја браните ни најмалку , таа ниту го оставила ниту го пријавила , ГО ФРЛИЛА ВО КАНТА ЗА ЃУБРЕ ?!
Па незнам дали може да замисли овде некој што би и направил во таков момент ?
пред сите, пред полиција, пред тој што ја ебел ,пред сите присутни во моментот , па тоа ќе биде не знам !

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Ne mozes da znaes ti dali e kurva ili ne, a da mu bilo gajle na toj sto e tatko ke prevzemel i toj nesto. Sepak mislam deka e lazna prikaznata, kolku apsolventskata na nekoi decki da dobie smek pa ajde ke izmislat nesto ...

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Не може да е измислено ,ја имаше на фб со слика со се и луѓето зборат која е што е , еве не к***а може изрод (изрод без машта)
Сигурно е за Апсолвентска или за предпазливост во сообраќајот можеби ?!

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Jas za prikaznata pred eden mesec slusnav na fakultet, pouka od nea e na vreme da se resavaat problemite zosto ako ne se resat stanuvaat uste pogolemi ;)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Како тоа никој не забранува абортус? Па владата се уби од реклами правење за тоа дека абортусот е убиство. За абортус потребно е дозвола од државата инаку јок.

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Kако може да ми забрани абортус ако јас го сакам ??
Ќе го финансира владата семејството на тоа дете ако е направено од невнимание,па уште ако не е никој вработен убавини ?
По кој основ забранува и кој и го дал тоа право ??

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Pa zabraneto e da se abortira, so zakon, znaci mora odobrenie nekakvo da imas ako sakas da abortiras. Epa procitaj na google najdi, od pred nekolku godini takov zakon se vovede, deka abortusot znacel smrt bla bla... i ajde zakon voveden za protiv abortiranje. Sigurno ima na net, ako najdam ke ti pratam vo lp :) :) :*

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Ок еве забрането е ,а кога ќе го роди кој ќе го гледа тоа дете ако не се финансиски моќни ? м?
Може сакаат ,а не можат ?!

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
http://www.nydailynews.com/life-style/tragic-stories-lottery-winners-article-1.2492941

Тоа е тој ужас...

Инаку има поминато многу време откако слушнав нешто позитивно од луѓе. Настан, радост, остварен сон, излекување, среќа во врска или било што. Толку многу време што веќе и не паметам што беше тоа. На сите страни јад и чемер, што реален што резултат на искривена перцепција, насекаде ужас...

Последна промена: