Сакам да кажам/Сакам да прашам

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Хахаха и јас планирав да учам ама ај од утре хахахах
 Ее ако си имаш време блазе тебе :D
Ја за 2 дена го полагам најтешкиот предмет во историјата на гид.. Се шалам, е тешко ама не дотолку :giggle

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
И објаснувам на штипјанка основни фрази кои треба да ги знае за да се снајде во Прилеп.
Подобро пцуе од мене.

Дејви

Член со 30 казнени поени
10 март 2016
304
186
43
Уште две валидни мислења и ке земам цертификат за политички реперкусии.:D

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Zašto be lugjevo ko ke me vidat nervozna, a znaat deka togas naj mrazam da me prašuvaat za fakultet ko za inat so toa me vadat od koža?!?! :mad:mad

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Според постовите кои последно време доминираат по форумот се прашувам дали тоа вториот реактор во Козлодуј имал некаков квар...

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Мислам дека темата ,,чет муабети... ,, треба привремено или за стално да се стави под клуч.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Мислам дека темата ,,чет муабети... ,, треба привремено или за стално да се стави под клуч.
Или евентуално, секоја непотребна дискусија што ја расипува секоја друга тема да се пренасочи натака. Се изгуби малку повеќе осет овие неколку дена со офтопици.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Инаку, речиси сите пасти за заби се штетни. Ако сте обратиле внемание, во упатството на секоја паста, па дури и кај они за деца, стои дека на четката треба не се става количина од пастата која е поголема од зрно грашок, дека никако не смее да се голта и после употреба треба темелно да се измие.
Од друга пак на рекламите секогаш на четката ставаат паста до краевите, на забар се препорачува трипати на ден да се мијат заби и никој никогаш не не предупредил за составот или пак за штетноста на пастите.
Сите знаеме дека не мора да се голтне нешто за да се абсорбира. Абсорбцијата започнува уште во усната шуплина, па така да со секое миење се внесуваат токсини кои се многу штетни за организмот...

- За бели заби - мијте ги со куркума и еднаш или двапати неделно со сода бикарбона.
- За свеж здив - плакнење и гаргара со чај од нане или изџвакајте свежа мента.
- За здрави заби и непца - бела глина, кокосово, бадемово или маслиново масло, сок од лимон и цимет.

• Ми се допаѓа
Реакции: misterija